Közélet

Kásler Miklós: Kiskunhalas jelen pillanatban előkészületi állapotban van, amikor szükség van rá, megnyitjuk

Amikor szükség van rá, megnyitják a járványkórházat, és a dolgozókat is kellő számban biztosítják – jelentette ki az EMMI minisztere a parlament népjóléti bizottságában.

“Kiskunhalas jelen pillanatban előkészületi állapotban van. Amikor szükség van rá, megnyitjuk, és ugyanúgy biztosítjuk az ott dolgozókat kellő számban, mint ahogy biztosítottuk eddig” – jelentette ki Kásler Miklós a parlament népjóléti bizottságában az éves miniszteri meghallgatásán, képviselői kérdésre válaszolva. A kérdést, hogy miért nem nyitják meg a kiskunhalasi járványkórházat egyébként Szabó Tímea (Párbeszéd) tette fel a miniszternek, mert neki azt mondták, hogy 186 szakdolgozóra és 10 orvosra lenne szükség, de csak 70 dolgozót tudnak a környékbeli intézmények biztosítani.

15-ÉN KELLETT VOLNA MEGNYITNI A JÁRVÁNYKÓRHÁZAT

Az EMMI-t vezető miniszter egyébként 10-én rendelte el, hogy november 15-től újra fogadjon betegeket a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház, ám az még kedden sem volt nyitva. Az eszközök és gépek elegendő mennyiségben rendelkezésre állnak, így technikai akadálya nincs annak, hogy az intézmény ismét betegeket fogadjon, ugyanakkor a nyitásra vonatkozó minisztériumi utasítás egyelőre nem érkezett meg. Ennek oka szerintük az, hogy egyelőre nincs elég szakember.

Forrás: ATV.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb