Mindenmás

Napi pakk: hidegfront, robbantás, Kormányinfó és a nap, amikor végleg elhallgatott a Sláger Rádió

Sűrű napnak nézünk elébe ma Szegeden. Nem elég, hogy hidegfrontot hozott a csütörtök, még robbantás is lesz. Sőt! Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra is jelentkezik, bár nem a megszokott délelőtti időpontban. Mutatjuk a legfontosabb napindító infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Csende, Csendike, Jolán, Jónás, Noé, Odiló, Odó, Ottó, Péter, Pető, Román olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 217 éve született Klauzál Gábor magyar politikus, Batthyány Lajos kormányának minisztere.
Klauzál Gábor mellszobra a Móra Ferenc Múzeum mellett Szegeden.
  • 93 éve mutatták be az első Mickey egér rajzfilmet. Ez volt az egyik első szinkronhanggal ellátott rajzfilm is. 1861-ben és 1865-ben Deák Ferenc pártjának tagjaként, Szeged képviselőjeként vett részt az országgyűlésen.
  • 82 éve született Amanda Lear francia énekesnő, akinek jellegzetesen mély hangja volt.
  • 61 éve látta meg a napvilágot Kim Wilde popénekesnő.
  • 12 éve hallgatott el a Sláger Rádió. 1998. február 16-án indult, és ezalatt Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiójává küzdötte fel magát, több műsora pedig a rádiós piac meghatározó jelenségévé vált. 2009-ben a Sláger nem tudta megújítani a országos frekvenciacsomagra korábban elnyert koncesszióját, így 2009. november 19-én a földi analóg műsorszórás befejeződött.
  • Egy éve hunyt el Benkő László, Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas zenész, billentyűs, zeneszerző (Omega zenekar).

A FEJFÁJÁSON KÍVÜL NEM SOK ÚJDONSÁGOT HOZ A HIDEGFRONT

Fejfájásra felkészülni: hidegfronttal köszönt ránk a csütörtök. Ez egyébként különösebb változást nem fog okozni az időjárásunkban, marad a már megszokott őszi idő. Esőre nem kell számítani és a délutáni órákban még napsütés is várható. Hajnalban 6-7 fokot, majd napközben 11 fokot mérhetünk Szegeden.

MA IS ROBBANTANAK, CSAK MOST A SÁNDORFALVI GYAKORLÓTÉREN

Több napon keresztül robbantási gyakorlatokat tervez a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandára Szeged környékén. November 18-án, azaz ma a sándorfalvi gyakorlótéren 08:00 és 16:00 óra között végeznek majd nagy hanghatással járó robbantási feladatokat.

GULYÁS GYERGELY MA KAMERÁK ELÉ ÁLL

Ma szokatlan időpontban jönnek a kormány legújabb bejelentései. A megszokott délelőtt 10.30-as időpont helyett délután 3-kor áll kamera elé Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Több téma érintése is várható a Kormányinfón, részletekért katt:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb