Sport

Ezt is behúztuk, Srácok! Történelmi győzelemmel búcsúzott a sportcsarnoktól a Pick Szeged (frissítve)

Szoros, nagyon izgalmas, de végig domináns küzdelemben húzta be az újszegedi Városi Sportcsarnokban vívott utolsó nemzetközi meccsét a Pick Szeged, akik 34-31-re győzték le az EHF Bajnokok Ligájában az észak-macedón HC Vardar 1961 csapatát. Ég Veled, Sportcsari, december 8-án a Kékek már a vadonatúj PICK Arénában fogadják a THW Kiel-t.

  • Pick Szeged–Vardar Szkopje 34-31 (17–15)
  • Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló.
  • Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző.
  • Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).

PICK Szeged: Mikler– Sostaric 1, Tönnesen 8, Bombac 4, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Frimmel 9/5. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Blonz, Gaber, Garciandía, Martins 3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Vardar Szkopje: Risztovszki – D. Djukics5, K. Nyokas 4, Walczak 3, Kuduz, Gyibirov 7/3, Gadza 6. Csere: Tomovszki (kapus), Taleszki 2, O. Nyokas 1, Sztojlov 1, Diallo 2, Atanasovszki. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
Hétméteres: 5/5, 4/3.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Vasárnap azt írtuk, hogy kő kemény meccsen játszott ikszet a Pick és a Veszprém, ha az kő volt, a mai, Vardar elleni egyenesen kriptonit. A Kékek behúzták az utolsó “sportcsaris” nemzetközi meccsüket, de ezért vért kellett izzadniuk, a Vardar Szkopje csapata mindent megtett, hogy megnehezítse a dolgukat.

BODÓ RICSI SZÉTSZEDTE A KAPUT, MIKLER ROLI HULK VOLT

Bomba formában kezdtünk, Mikler Roli úgy védte a kaput, mintha az életéről lett volna szó, a norvég légiós Kent Robin Tönnesen pedig sorban szórta a pontokat. Az első félidő legszebb találata Bodó Ricsié volt, aki pár másodperccel a finálé előtt, 12 méterről akkora gólt lőtt a rövid alsó sarokba, hogy majdnem kiszakadt a leköszönő Városi Sportcsarnok kapujának hálója. Az első harminc perc 17-15 – re végződött, ide.

NAGYOT HAJRÁZOTT A VARDAR, DE A PICK-ET EZEN A MECCSEN NEM LEHETETT MEGFOGNI

Az első félidő tendenciái a szünet után is folytatódtak: kőkemény ellenfélként hajrázott utánunk a Vardar, de ezen a meccsen, ezt a csapatot, ebben a sportcsarnokban nem lehetett megfogni. “A második játékrész elején voltak kritikus pillanataink, problémáink adódtak védekezésben és támadásban egyaránt, Mikler viszont kiválóan védett a kapunkban” – magyarázta a meccs után Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője, aki szerint a szkopjei mérkőzésre még javulnia kell a csapatnak.

1974. november 7-én adták át a „Sporit”, amelyben először egy ifjúság kézilabdatornát rendeztek, első nemzetközi tétmeccsüket a szegediek viszont csak három évvel később, a spanyol Barcelonával játszották benne (27–22). A majd’ öt évtized alatt mindössze egyszer voltak kénytelenek albérletben szerepelni, a 2001–2002-es idényben a spanyol Galdart a városi műjégpályán fogadták. A bővítés után, 2002. november 16-án a holland De Groot Groep legyőzésével tértek vissza otthonukba, amelytől most búcsút vesznek az európai kupaporondon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb