Mindenmás

Napi pakk: napsütés, repülő darvak és birtokba vehető Oskola utca

Kijutott ám a jóból szombatra: nem elég, hogy csodálatos napsütéses idővel kezdhetjük meg a hétvégét, még az Oskola utcát is visszakapjuk Szegeden. Sőt, telis-tele vagyunk érdekes programokkal is, szóval főzd le extragyorsan a reggeli kávéd, mi pedig mutatjuk a legfontosabb reggeli infókat: itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot minden: Jolán, Amál, Amália, Bódog, Brendon, Edmond, Edmunda, Emiliána, Félix, Jónás, Koriolán, Ödön, Zolta, Zoltán és Zsolt nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 128 éve a világon elsőként Magyarországon megalakult a Madártani Intézet.
  • 86 éve született Makovecz Imre építész, politikus. Kossuth-díjas, a magyar organikus építészet egyik képviselője. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteleti elnöke, akine a tervei alapján készült el a Makói Hagymatikum.
  • Ma lenne 84 éves Koós János táncdalénekes, humorista, színművész. 1937. november 20-án született Romániában Kupsa János néven, majd Budapesten hunyt el 2019-ben.
  • 68 éve született Fábry Sándor újságíró, showman, forgatókönyvíró. Ő írta a Megint tanú és az Ördög vigye forgatókönyveit.
  • 57 éve Budapesten több tízezres tömeg ünnepelte az Erzsébet híd avatását. A forgalom másnaptól indult meg.
  • 1 éve, 91 éves korában hunyt el Konok Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas festő- és szobrászművész.

NAPOS HÉTVÉGE, NYUGODT ŐSZI IDŐ

Szombaton már jóval több lesz a napsütés Szegeden, de néha még megnövekedhet a felhőzet. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, viszont többfelé élénk, olykor erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban 5-7, napközben 13-15 fok lesz Szegeden.

DÉLUTÁNTÓL ISMÉT JÁRHATÓ AZ OSKOLA UTCA

Végeztek az aszfaltozással az Oskola utcában és a tervek szerint ma délután már birtokba is vehetjük. Pénteken még kissé kaozikus volt a helyzet, így nézett ki a terep:

TERELŐÚTVONALON KÖZLEKEDNEK A 8-AS ÉS A 10-ES TROLIBUSZOK

Ideiglenes forgalmi rend változás miatt most szombaton, azaz november 20-án, a Markovits utcában végzett útrekonstrukciós munkálatok miatt a 8-as és 10-es jelzésű trolibuszok terelőútvonalon közlekednek. Részletek:

KIKAPCSOLÓDNÁL? ITT A FEHÉRTAVI DARVADOZÁS

Darunéző és lovaskocsis természetismereti túrák, madárgyűrűzés, kisvonatozás a halvasúton, valamint számos gyermekprogram várja azokat, akik ma ellátogatnak a X. Fehértavi Darvadozásra Sándorfalvára.


NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY LESZ MA SZEGEDEN

A szegedi Tiszavirág Sportuszoda szombaton és vasárnap újabb nagyszabású úszóversenynek ad otthont. A Haász SZUE hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a Modern Városok Kupáját. Hétvégén 350 versenyző 1500 alkalommal rajtol, a 30 nevezett klub listájában egy-egy szerb és szlovák is található, a megmérettetés tehát nemzetközi lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb