Mindenmás

Több mint 60 határsértő nem hagyta pihenni szegedi járőreinket az éjjel, sőt délelőtt sem Gyálaréten (frissítve)

Mozgalmas éjszakát tudhat maga mögött megint csak az a szegedi határrendész csapat, akik cseh kollégáikkal karöltve öt csoportnyi illegális határátlépőt fogtak péntekről szombatra virradóra Csongrád-Csanád megye több településén. A rendőrök 66 határsértőt tartóztattak fel, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 19-én 22 óra 30 perckor, és 22 óra 30 perckor, majd november 20-án 4 órakor három csoportban 23 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén – olvasható a police.hu oldalán. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

KISZOMBOR, FERENCSZÁLLÁS ÉS SZEGED SEM MARADT KI A SORBÓL

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 20-án 0 óra 30 perckor és 1 óra 40 perckor további két csoportban újabb 43 határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás és Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szomáliai, libanoni, etióp, szudáni, jemeni, ghánai, szír és palesztin állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Bianka nevű Olvasónk pedig – ezúton is nagy köszi érte! – a Gyálaréten kapta lencsevégre, amint rendőreink öt migránst csíptek el a kisboltnál.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: รับทำ SEO
'Fel a tetejéhez' gomb