Mindenmás

Nem hittünk a szemünknek: az egyik szegedi kúton a prémium dízel és benzin is 480 Ft volt

Cikkünk egy normál vasárnap délutánnak indult: ebéd a családdal, majd egy Mission Impossible filmekbe illő autótakarítás, tankolással egybekötve. A meglepetés az utóbbi közben jött, a Szabadkai úti Shell-kúton ugyanis a normál benzin és dízel mellett a prémium, V-Power dízel is 479.9 Ft volt (pedig ezek nem tartoznak bele a 480 Ft-nál limitált üzemanyagok kategóriájába). Elsőre nem értettük, rákérdeztünk a kútkezelőnél, hogy mi vagyunk-e a hülyék, kiderült, egyáltalán nem.

Örültünk, mint majom a farkának, kifelé gurulva telefonáltunk párat és kiderült, a dolog nem valamiféle árazási baki, a Shell gyakorlatilag kesztyűt dobott a konkurenseinek a három hónapig új szabályok szerint működő üzemanyagpiacon. A társaság – a hétfőtől hatóságilag meghatározott 95-ös benzin és normál dízel mellett – elvileg 480 forintot kér a prémium üzemanyagokért is.

Mi ezt tapasztaltuk a fent említett szegedi kúton:

  • a 479.9 forintos 95-ös benzin és Evo-Diesel mellett,
  • ugyanennyiért kínálták a V-Power Dieselt,
  • és az E10-es prémium benzint,
  • azonban a 100-as V-Power benzin nem volt “jóárasítva”, 545.9 Ft volt literenként.

Ha már menetben voltunk, körbenéztünk, ugyanezek az árak vártak ránk a Bajai és a Budapesti úton is. Az extravagáns húzás a Holtankoljak.hu oldalán is ellenőrizhető, az adatbázis szerint Szeged mellett Veszprémben, Siófokon, Szentesen, Gyulán és Zalaegerszegen is a fenti árak érvényesek.

Cikkünk célja nem a vásárlásra ösztönzés volt (sőt, inkább azt javasoljuk, tegyétek le a négykerekűt és járjatok bringával), csak érdekességképpen tájékoztattunk Benneteket a dologról. Ha fizetett hirdetés lett volna, jeleztük volna egy “szponzorált tartalom” logóval.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb