Sport

70 méteres gólpassz, dupla bombagól – győzelemmel tért haza Szolnokról a Szeged-Csanád GA

Két hetes bajnoki szünet után a 12. helyen álló Szolnoki MÁV FC ellen folytatta a Merkantil Bank Liga NB-II – es bajnokságot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, akik a pocsék talajú pálya dacára csúcsformában, végig dominálva hozták el a győzelmet. Molnár F. Tamás 70 méterről adott gólpasszt, Horváth Krisztofer kétszer is a szolnokiak kapujába bombázott, Dragan Vukmir boldog.

A jó széria folytatódott, gyakorlatilag az első perctől kezdve dominált a Tiszaligeti Stadion füvén a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A 30. percben Haruna lesről lőtt gólt, a negyvenedikben viszont már nem volt kérdés, Horváth 30 méterről csavarta a háló bal alsó sarkába a labdát. A végig domináns második félidő végén jött az egész meccsen remekül játszó Horváth Krisztofer duplázása, Molnár F. Tamás, a szegediek kapusa kézből, 70 méterről adott gólpasszt, így Horváth mehetett a kapu felé, kicselezett egy védőt és 8 méterről a jobb alsóba vágta a labdát.

“Az első perctől irányítottuk a találkozót, lőttünk két gólt, s egészen a 93. percig nem engedtünk helyzetet a hazaiaknak, így megérdemelt győzelmet arattunk” – nyilatkozta a csapat portáljának Dragan Vukmir vezetőedző. Szerdán a Pécs ellen folytatja menetelését a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, ezúttal hazai pályán, a Szent Gellért Fórumban.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GA 0–2 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 250 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Belicza Bence Péter)
SZOLNOK: Csáki K. – Szekszárdi (Molnár R., 59.), Papp Sz., Szabó A., Tóth B., Gohér (Vólent, 59.; Irmes, 81.) – Tisza K., Kónya M., Sipos Z. (Tömösvári, 59.) – Kurdics, Lakatos I. (Rokszin, 78.) Vezetőedző: Csábi József
SZEGED: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Gajdos (Dobos Á., 90+2.), Kovács M. (Vári, 62.), Simon Á., Kóródi (Gréczi, 90+2.) – Horváth K. (Lestyán, 90+2.), Haruna (Germán, 66.) Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Horváth K. (40., 85.)

Forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb