Blog

Szeged365 Kisokos: minden, amit a ma kezdődő Oltási Akcióhétről tudni akartál

Kitört a hétfő, ahogy beharangoztuk, mától elindult az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében szervezett Oltási Akcióhét. Az utóbbi pár napban hozzánk befutott kérdések alapján egyetlen pakkba gyűjtöttük a legfontosabb információkat plusz összegyűjtöttük a Csongrád-Csanád megyei helyszíneket, íme a Szeged365 Kisokos legfrissebb kiadása!

MIRŐL SZÓL AZ OLTÁSI AKCIÓHÉT?

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási Akcióhetet szervez a kormányzat, reggel 7 és este 19 óra között. A helyszíneken megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásról legyen szó. 

  • Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el.
  • Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. 
  • Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

MIT VIGYEK MAGAMMAL?

Ezekre lesz szükséged: személyi igazolvány, TAJ-kártya, második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumok. Mint a kormányzati tájékoztató írja, nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot (ez utóbbit IDE kattintva tudod letölteni). Alap, de maszk legyen nálad!

MIKORTÓL MEHETEK?

Mostantól, sőt, reggel 7-kor már el is kezdődött az akcióhét.

  • Start: 2021. november 22. hétfő, 07.00
  • Vége: 2021. november 28. vasárnap, 19.00

HOVÁ MENJEK?

Országos szinten 101 helyszínen várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között, az akcióra megemelt kapacitással készültek az intézmények. Szegeden és Csongrád-Csanád megyében az alábbi helyszíneken várnak időpontfoglalás nélkül:

  • Török utca 3-5., Tüdőgondozó Intézet,
  • Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Vasas Szent Péter u. 1-3. Rendelőintézet (SZTK),
  • Hódmezővásárhely, Dr. Imre József utca 2. Régi Gyógyszertár, 
  • Makó, Kórház utca 2. Régi véradó,
  • Szentes, Sima Ferenc u. 44-58. Rendelőintézet. 

A SZPUTNYIK MÁR ELFOGYOTT

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott, mint a kormányzati sajtóanyag írja, az oltóorvosok a helyszínen segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

MIKOR VEGYEM FEL A HARMADIK OLTÁST?

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni. A szakértől szerint mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. Az Oltási Akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret.  

További információk, letölthető dokumentumok IDE kattintva várnak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb