Sport

Szegedi diadal a Tiszavirágban: Pádár Nikolett és Kapás Boglárka nyerték a Modern Városok Kupája szegedi állomását

350 versenyzővel és 1500 rajttal tartották meg a Modern Városok Kupáját a 16 milliárdos kormányzati támogatásból felhúzott Tiszavirág Sportuszodában, a nemzetközi megmérettetésen a felnőttek között az olimpiai bronzérmes klasszis, Kapás Boglárka lett a legjobb, az utánpótlás korúaknál pedig a szegedi HAÁSZ-SZUE versenyzője, az ifjúsági Európa-bajnok és felnőtt magyar bajnok tehetség, Pádár Nikolett.

Sűrű hétvége van mögöttünk, a Modern Városok Kupájának szegedi állomásán a HAÁSZ-SZUE tehetsége, Pádár Nikolett húzta be az utánpótlás-korú mezőny első helyezését. Mint a szegedi klubtól megtudtuk,

  • a hölgyeknél a felnőttek között az olimpiai bronzérmes klasszis, Kapás Boglárka lett a legjobb,
  • az utánpótlás korúaknál pedig ifjúsági Európa-bajnok és felnőtt magyar bajnok tehetségünk, Pádár Nikolett serlegét vette át Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.
  • A férfiak versenyében a felnőtteknél Márton Richárd,
  • az utánpótlás korúaknál pedig Kis Noel gyűjtötte a legtöbb pontot.

Az idén átadott, 16 milliárdos állami támogatásból felhúzott létesítményben ez volt az első olyan úszóviadal, amelyet a nemzetközi szövetség (FINA) is akkreditált. “Mindig próbáljuk magasabbra tenni a lécet, két országos bajnokság megrendezése után a FINA-akkreditációt is sikerrel vehetjük, és ezután a Tiszavirág Sportuszodában már tényleg bármilyen úszóverseny megrendezhető lesz” – nyilatkozta a Haász SZUE elnöke, Nagy Attila.

A verseny részletes eredménytábláját IDE kattintva éred el.

Fotók: HAÁSZ-SZUE, Tésik Attila

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: transport pneumatic
'Fel a tetejéhez' gomb