Közélet

360 ezres bónuszt ígér dolgozóinak egy magyar cég, ha felveszik az oltást

Mielőtt bármelyik Szeged365 olvasó azon nyomban felmondana a jelenlegi munkahelyén és CV-vel a kezében rohanna, szólunk, a címben szereplő cég nem szegedi, a Budapesten és Dunaföldváron lévő Pannónia Bio vállalatról van szó. Minden más azonban stimmel, a vállalkozás 175 ezres bónuszt fizet az első vagy második, 360 ezret a harmadik oltást felvevő kollégáinak.

Több hazai vállalat is bevezette a kötelező koronavírus elleni oltást, miután a kormány három hete bejelentette, hogy a munkaadó kötelezheti az alkalmazottakat az oltás felvételére. Az egyre népesebb listán Szeged legnagyobb munkáltatója, a Szegedi Tudományegyetem és a MOL is ott van, viszont mint kiderült, akad egy olyan cég is Magyarországon, amely a kötelező oltás bevezetése mellett más módon is ösztönzi dolgozóit, hogy éljenek a lehetőséggel.

“A védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatjuk egymást és a munkahelyünket” – írja a Portfolio.hu-nak eljuttatott levelében Pavel Kudriavtcev, a Pannonia Bio vezérigazgatója, akik az alábbi szabályok szerint adnak bónuszt az oltásért november 15-től:

  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • ugyanennyit a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • 360 ezer forintos bónuszt kapnak a dolgozók a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.
  • A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.
  • Az összeget az oltási igazolás bemutatását követően utalják.

Az érmének van egy másik oldala is, mint Pavel Kudriavtcev levelében írja, azokat a dolgozókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik. A rendelkezések alól mentesülnek azok, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.

Ha most azonnal felmondanál a jelenlegi munkahelyeden, IDE kattintva találod meg a cikkben szereplő vállalat HR osztályát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb