Közélet

Szlávik János: karácsonyra enyhülhet a járvány

Ha minden jól megy, akkor karácsonyra már jóval kevesebb esetszámunk lesz – nyilatkozta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 Mokkájában. A szakember szerint sokat dobhat majd a magyarok lelkiállapotán, hogy a tavalyi évhez képest az idén számos városban megtartják majd az adventi vásárokat.

“Én optimista vagyok, a korábbi hullámokhoz hasonlóan egy bizonyos csúcs után aránylag gyorsan elkezd csökkenni az esetek száma” – magyarázta Szlávik János, aki szerint, ha minden jól megy, akkor karácsonyra már jóval kevesebb esetszámunk lesz.

Az oltási akcióhéttel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy eddig is úgy gondolta, azoknak egy része, akik eddig nem vették fel az oltást, még meggyőzhető arról, hogy éljen a lehetőséggel. “Épp nekik szól ez az akcióhét. Szerintem jelentős számú ember el fog menni. Magyarországon a korábban elérhető hatféléből öt oltóanyag áll rendelkezésre. Az oltakozni vágyók szabadon választhatnak, megbeszélhetik az orvossal, hogy melyik az, ami számukra a legmegfelelőbb” – magyarázta Szlávik János, aki szerint a harmadik oltás esetében nemcsak az a fontos, hogy helyreállítsuk, hanem az, hogy jelentősen emeljük a védettséget.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb