Mindenmás

Let it snow? Megvan, mikor jöhet az első havazás Szegedre!

Tegnap délután a közösségi média oldalán írta meg az Országos Meteorológiai Szolgálat, melyik országrészen lehet havazásra számítani a hétvégén. Mint írták, az európai időjárási helyzet gyökeresen átalakul, egy ütköző zónában leszünk.

Több mediterrán ciklon is átvonulhat felettünk, ez magában foglalja, hogy a szokásosnál is nagyobb a bizonytalanság a csapadékmennyiségben és a halmazállapotban is. Pár nappal a csapadék érkezése előtt úgy tűnik, a pénteki légörvény esetén főként az északnyugati, nyugati határvidéken és a Dunántúli-középhegység magasabb részein van esély halmazállapot váltásra, magyarán, havas esőre, hóra, másodsorban pedig az Északi-középhegység csúcsain.

Vasárnap a hideg légtömeg délkelet felé mozdul el, ekkor a Dunántúl északnyugati felén tovább növekszik a hó, havas eső esélye, de a megmaradás a síkvidéki részeken (kb. 250-300 m alatt) kevésbé valószínű.

A különféle időjárás-oldalakat végigböngészve az IBM-féle Weather Channel jövő hétfő délelőttre prognosztizál hózáport Szegedre, ugyanerre a napra az Időkép elszórt esőt, a Köpönyeg pedig 1 milliméter csapadékot jósol.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb