Szegedi Arcok

Egy nap alatt 3 millió forint gyűlt össze a tragikusan fiatalon elhunyt mórahalmi mentős családjának

Egy nap alatt 3 millió forint gyűlt össze a tragikusan fiatalon elhunyt mórahalmi mentős családjának – nyilatkozta a Rádió 1 Balázsék című műsorában Gera Zsolt, a Mórahalmi Mentőállomás vezetője, egyben az adománygyűjtés kezdeményezője. A mentős drámai részleteket is közölt, mint mesélte, bajtársukat a saját nappalijukban próbálta újraéleszteni a saját felesége, a gyermekeik is otthon tartózkodtak.

TEGNAP ÍRTUK MEG: ÖSSZEFOGTAK A BAJTÁRSAK, GYŰJTÉS INDULT A TRAGIKUSAN FIATALON ELHUNYT MÓRAHALMI MENTŐS CSALÁDJÁNAK MEGSEGÍTÉSÉRE

Tragikusan fiatalon, 47 évesen hunyt el a közismert mórahalmi mentős, H. Balázs. Mint bajtársa, Gera Zsolt közösségi média oldalán írta, Balázs a “frontvonalban segítette a betegeket a járvány minden hullámában, de a végén ő is megbetegedett. Küzdött, de elvesztette a harcot.” A családfő nélkül nehéz helyzetbe került család megsegítésére most széles körű összefogás indult, mint arról a mentőállomás vezetője portálunknak beszámolt, Balázs halálával egy 10, egy 12 és egy 15 éves gyermek maradt félárván.

Kedd délelőtti cikkünk a szomorú témában:

A NAPPALIBAN KEZDTE MEG AZ ÚJRAÉLESZTÉST BALÁZS FELESÉGE

A 47 éves, koronavírusból lábadozó mentős szíve otthon állt le, az újraélesztését a felesége kezdte meg, miközben Szegedről és Mórahalomról is riasztották a bajtársakat – számolt be róla Gera Zsolt a Rádió 1 reggeli műsorában. “Erőn felüli munkát végeztek a fiúk” – mondta, Balázst sikerült újraéleszteni, azonban nem sokkal később, este 9-kor a kórházban életét vesztette. A dolog a család mórahalmi házának nappalijában történt, a gyerekek is otthon voltak, a nagyobbik, 15 éves fiú a szemtanúja volt a tragikus küzdelemnek. Barnabás becsukta a kutyákat, kinyitotta a nagykaput, az utcán várta a mentősöket. “Sajnos ezt a traumát soha nem fogják elfelejteni” – hangzott el a műsorban, minden szoba a nappaliból nyílik, a gyerekek hallották a hangokat, a küzdelmet.

A 15 ÉVES NAGYFIÚ, BARNABÁS HŐSIESEN HELYTÁLL, AZT TERVEZI, AZ ISKOLA MELLETT MUNKÁT VÁLLAL

A műsorban nyilatkozó mentős napi kapcsolatban van Andreával, Balázs özvegyével, mint mondta, a gyerekek rengeteg támogatást kapnak a tanároktól, osztálytársaktól. A nagyobbik fiú, Barnabás hősiesen helyt áll, gyakorlatilag megértette, hogy hamarosan ő lesz a családfenntartó, azt tervezi, az iskola mellett hamarosan munkát vállal, hogy segítsen a bolti eladóként dolgozó édesanyjának. Mint Zsolt elmondta, a gyerekek annyit mondtak neki, hogy nem kérnek karácsonyi ajándékot, csak annyit, hogy legyen egy fájuk.

EGY NAP ALATT 3 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE, DE TOVÁBBRA IS NAGY A BAJ

Egy nap alatt 3 millió forint gyűlt össze a család megsegítésére, hangzott el a Rádió 1 – en, azonban ez még távol van a 8 milliós hitelállománytól, amellyel a bolti eladói fizetésből gazdálkodó édesanyának meg kell birkóznia. Gera Zsolt azt mesélte, Balázs a nagycsaládos támogatás segítségével, jókora hitelt felvéve vásárolt egy nyolc személyes autót, amellyel a mórahalmi mentős a családjának akart jobb életet: világ életében két munkahelye volt, ezek mellé személyszállítással is szeretett volna foglalkozni, hogy mindent megadhasson a gyermekeinek. Az autóhitel mellett van egy személyi kölcsön állományuk is, ezek törlesztésére Andreának a fizetéséből semmi esélye, ezért is annyira fontos a mórahalmi mentősök által indított, az Országos Mentőszolgálattól független, civil kezdeményezés.

Hálásan köszönjük, hogy már ennyien segítettetek. Az anyagi támogatás mellett az is nagy segítség, ha hírét viszitek a gyűjtésnek, külön köszönet minden megosztásért, az ismerősöknek tovább küldött cikkért. A mórahalmi mentősökkel közösen arra kérünk, hogy amennyiben van rá lehetőséged, segíts Balázs családjának, akár pár forinttal is.

Mindezt az alábbi bankszámlaszámon tudod megtenni:

  • Hatvaniné Bózsing Andrea
  • Raiffeisen bank
  • 12067204-01795886-00100009

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb