Közélet

Hétről hétre érkeznek az áldozatok, akiknek jelentős része bántalmazott nő – a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapjára hívják fel a figyelmet Szegeden

November 25. napja a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja. Az Áldozatsegítő Központban dolgozók számára ez a nap kiemelt fontossággal bír. Nap, mint nap, hétről hétre érkeznek az áldozatok, akiknek jelentős része bántalmazott nő – olvasható a Szegedi Áldozatsegítő Központ közleményében.

Mint írják, a nők a lelki megnyugvást és biztonságban eltöltött órákat kaphatnak a Központok munkatársaitól, a jogi és pszichológiai segítségnyújtás mellett. Nehéz lenne érzelmileg és morálisan nem együtt érezni ezekkel a nőkkel, ugyanis az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai ritkán hallatják a hangukat, pedig ugyanúgy megérdemlik az emberi bánásmódot, segítségnyújtást, mint minden más ember – hangsúlyozzák. Hozzáteszik: az Áldozatsegítő Központok elkötelezettek amellett, hogy a nők elleni erőszaknak véget kell vetni, azért, hogy egy biztonságosabb jövőben élhessünk együtt mindannyian.

  • Van segítség! (06 80 225 225)
  • Szegedi Áldozatsegítő Központ: 62/795141

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb