Kikapcs

Itt a karácsonyi zenék időszaka – Bálint K. Gergővel (Rádió 88) beszélgettünk arról, mit is szeretnek ilyenkor hallgatni a szegediek

Füleket befogni, vagy éppen élesíteni? Vasárnap kezdődik az adventi időszak és ezzel együtt belopóznak a mindennapjainkba is a már jól ismert karácsonyi slágerek. Last Christmas, Let It Snow, All I Want for Christmas Is You, mind mind kívülről fújjuk már, de vajon az idei szezonban számíthatunk valami újra? Egyáltalán kell újabb karácsonyi zene, vagy éppen az adja az igazi ünnepi hangulatot, hogy időtlen idők óta hagyományszerűen ugyanazok a melódiák csendülnek fel? Ezekről beszélgettünk Bálint K. Gergővel, a Rádió 88 stúdióvezetőjével, akitől azt is megtudhatjuk, milyen zenékre számíthatunk az idei ünnepek alatt a szegediek kedvenc rádiójában.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJÁN CSENDÜLNEK FEL ELŐSZÖR A KARÁCSONYI DALLAMOK A RÁDIÓ 88-BAN

Gergő elárulta, az ünnepek közeledtével már nagyon készülnek a karácsonyi zenei repertoárral, a legnépszerűbb csapatok, a legkedveltebb előadók tipikus karácsonyi saját dalai, vagy ünnepi feldolgozásai, ahogy egy Santa Claus Is Comin’ to Town, vagy egy White Christmas csak arra várnak, hogy Advent első vasárnapján a Rádió 88 hullámhosszán felcsendüljenek. Azt is megtudhattuk, hogy a mély érzelmes, lassabb zenéket jellemzően későbbre hagyják, és tényleg csak az ünnep közeledtével kerülnek elő, mint például Csondor Kata Add tovább című dala.

A HALLGATÓK SZERETIK A MÁR JÓL MEGSZOKOTT, BEJÁRATOTT DALLAMOKAT KARÁCSONYKOR

A friss szerzemények tekintetében azonban ritkán van új a nap alatt, árulta el Gergő, ami időben érkezik a kiadóktól, hogy legyen időnk megismerni és megszeretni, ezért is maradnak a már jól bejáratott slágerek, hiszen mindig nehéz betörnie egy ismeretlen zenének, de, a hallgatók visszajelzései alapján, ezt a többség nem is bánja.

“A hallgatóinktól az idén egy virtuális karácsonyfára kértünk ötleteket és az látszódik az eddig beérkezett szavazatok alapján, hogy a Wham -től a Last Christmas, és itthonról a már említett Csondor Kata dal is nagyon népszerű, de azt látjuk, az emberek szeretik az évről évre visszatérő kedvenceket. Ez pontosan olyan, minthogy nincs karácsony Kevin nélkül, vagyis a Reszkessetek betörők nélkül, ez így már hagyománnyá vált” – árulta el Gergő, ahogy abba is beavatott, hogy az ő személyes kedvence Melanie Thornton kólás dala.

Hallgasd meg a teljes beszélgetést Bálint K. Gergővel, amelyből még többet megtudhatsz arról, milyen zenéket hallgathatsz a Rádió 88-ban a karácsonyi időszakban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb