Mindenmás

Banksy poros nyomába nem érhetnek a szegedi rakpart óriásfirkáinak készítői, ráadásul jól le is buktak

Mintegy 5 méteres firkálmány csúfítja az amúgy is rommá festett árvízvédelmi fal egyik belvárosi szakaszát, de készítői egyelőre nem fognak festékszórót a kezükbe, az tuti, ugyanis előállították és kihallgatták a két fiatalt.

Mint a police.hu közleményében olvasható, a szegedi rendőrök befejezték a nyomozást két fiatallal szemben, akik a városban több falat összefirkáltak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai 2021. június 14-én a délutáni órákban tetten értek egy 18 éves fiút aki, mintegy 5 méteres falfirkát rajzolt az árvízvédelmi fal belvárosi szakaszán. A rendőrök a fiatalnál egy tucat festékszóró spray-t is találtak.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított az elmúlt hónapokban társával egy 19 éves nővel, több falra tag-eket firkáltak ezzel, mintegy 150 ezer forint kárt okoztak.

Az eljárás iratait a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal, az ügyészség részére.

A héten pedig már ez a második eset, hiszen egy 35 éves férfi is azt gondolta, hogy büntetlenül graffitizhet:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb