Mindenmás

Napi pakk: hógolyózás, Szegeden? Felejtsd el, ez egy esős szombat lesz

…viszont a belváros már gyönyörű adventi fényekben pompázik, meg különben is, végre kitört a hétvége, hol a gond? Itt a Szeged365 napi pakk, a korán kelő szegediek leghűségesebb társa!

AKIKET KÖSZÖNTS FEL, MIELŐTT MEGSÉRTŐDNEK RÁD

Kezdd a napot egy gyors körüzenettel, melyben felköszöntöd a mai névnapos ismerőseid. Konkrétan, őket:

Virgil, Jakab, Amina, Jakus, Leonarda, Jákob!

Néhány jeles dátum, amely a mai naphoz kötődik:

  • 207 éve született Gábor Áron, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ágyúöntője és tüzértisztje.
  • 126 éve alapították a Nobel-díjat, miután Alfred Nobel 1895. november 27-én kelt végrendeletében úgy rendelkezett, hogy vagyonának kamataiból évről évre részesedjenek a fizika, kémia, fiziológia és orvostudomány, továbbá az irodalom legjobbjai és az a személy, aki a békéért tett erőfeszítéseivel a díjat – és a vele járó, jelenleg körülbelül egymillió svéd koronát (körülbelül 30 millió forintot, illetve 115 ezer eurót)  kiérdemli.
  • 100 éve született Pilinszky János, Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő. A jeles dátum tiszteletére ma délután 5-kor versekkel és fotókiállítással egybekötött megemlékezésre várnak a Szegedi Dóm Látogatóközpontban, az est háziasszonya Szeberényi Klára lesz.

ELINDULT A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Egy kicsit újra Szeged lett a világ közepe (na jó, igazából mindig is az volt), pénteken elindult a tavaly elmaradt Szegedi Karácsonyi Hetek. Az első hétvége részletes programkínálatát IDE kattintva találod.

Apropó, néhány vonatkozó írásunk, a reggeli kávéd mellé.

Szeged365 aftermovie az ünnepi fényekről:

Élő videó, a gólyalábas felvonulásról:

…és az első hétvége programkínálata, egy helyen:

HÓGOLYÓZUNK? INKÁBB SÁRGOLYÓ LESZ AZ…

Bár az ország több pontjára is havazást jósoltak mára, Szegeden marad a jó öreg eső, pedig mennyire stílusos lett volna hófehér háttér előtt kezdeni a Szegedi Karácsonyi Heteket… Jó hír, hogy a csapadékosabb péntek után szombaton már csak kora reggel és késő délután számíthatunk kisebb esőre, illetve átmeneti záporokra Szegeden. Napközben tehát lesz egy kis szünet, késő délutánig erősen felhős marad az ég felettünk, majd estefelé ismét elkezd esni az eső.

Délután 7-8 fokra számíthatunk Szegeden, minden másra ott a forralt bor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb