Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: forralt bor, karácsonyi fények és pörgős bulik várnak rád ezen a hétvégén Szegeden

Annyi program vár ránk ezen a hétvégén, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket! Először is elstartol Szeged legnagyobb év végi attrakciója, indul ugyanis a már hagyományos Szegedi Karácsonyi Hetek, de emellett táncjátékkal várja a közönséget a Nagyszínház, lesz fotókiállítás és pörgős bulik is várnak a szombat éjszakában! Meghoztuk az e heti Kikapcsot, szemezgess hát velünk a hétvége gazdag kínálatából!

GYÚLNAK A FÉNYEK, JÖNNEK A GÓLYALÁBASOK, MA ELSTARTOL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Eljött a nap, ma eláraszt bennünket a karácsony szelleme, hiszen pontban 16:30-kor, a Széchenyi téren elstartol a Szegedi Karácsonyi Hetek. Bár a Fire Fantasy tűzzsonglőr show-t, a Dóm téri fényfestést és az adventi gyertyagyújtást lemondták a szervezők, azért még így is kapunk jó pár programot, hiszen velünk lesznek a vándormuzsikus gólyalábasok és az ünnepi fényeket is ma kapcsolják fel Szegeden.

A RÁDIÓ 88 EGYIK SZERENCSÉS HALLGATÓJA IZZÍTJA BE A KARÁCSONYI FÉNYEKET

November 26-án ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel a város ünnepi fényeit. Évek óta a Dugonics térre kitelepülve indítják el a Rádió 88-as srácok a város ünnepi készülődését.

INDULNAK A FÉNYVILLAMOSOK IS SZEGEDEN

Kétségtelen, hogy itt a karácsonyi készülődés időszaka Szegeden, mert az ünnepi fények nem csak a város közterein gyúlnak majd fel pénteken, hanem bizony a villamosokon is. Az SZKT szerint tehát mától, azaz 26-tól egészen január 6-ig lehet utazni a fényvillamosokkal és az adventi trolibusszal Szegeden.

ONLINE TÉRBE KÖLTÖZIK AZ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS SZEGEDEN

Míg korábban úgy volt, hogy a hagyományoknak megfelelően Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Dr. Botka László polgármester személyesen gyújtja meg az első gyertyákat az adventi óriáskoszorún, addig ma az önkormányzat úgy döntött, hogy online térbe költöztetik az eseményt.

KIKAPCSOLÓDÁS STÍLUSOSAN: HÁROM EGYFELVONÁSOS TÁNCJÁTÉKOT MUTAT BE A SZEGEDI KORTÁRS BALETT

Bartók Béla, Lázár Dániel és Molnár Viktor zeneműveire koreografált három egyfelvonásos táncjátékot mutat be a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Szimfonikus Zenekar november 26-án a szegedi Nagyszínházban.

SZÓ – LÉLEK – SZEM: 100 ÉVE SZÜLETETT PILINSZKY JÁNOS VERSEKKEL ÉS FOTÓKIÁLLÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT MEGEMLÉKEZÉSRE VÁRJÁK A SZEGEDIEKET

November 27-én délután 5-kor, Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából versekkel és fotókiállítással egybekötött megemlékezésre várják a szegedieket. Az eseményt a Szegedi Dóm Látogatóközpontban szervezik meg, az est háziasszonya pedig Szeberényi Klára lesz.

HA A KARÁCSONYI VÁSÁR UTÁN EGY JÓ FILMMEL KAPCSOLÓDNÁL KI, VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK

BELVÁROSI MOZI

A hétvége kínálatában érkezik a Nagykarácsony című magyar, romantikus vígjáték, de jön a Gucci-ház is, amely megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról, a Vadlovak című dokumentumfilm pedig a lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található, a világ egyik legnagyobb vadló méneséről szól.

CINEMA CITY

A Cinema City is gazdag filmválasztékkal várja a kicsiket és a nagyokat is: a Mancs őrjárat bevetésre kész minden gyermek örömére, könnyed felüdülést kínál a Rejtély a Riviérán című vígjáték és Venom is visszatér, ezúttal egy nála is erősebb és gonoszabb lénnyel kell megküzdenie. A részletes moziműsorért kattints ide!

A SZÉCHENYI TÉRI FORRALT BOROZÁS UTÁN VÁR A SZEGEDI ÉJSZAKA

HUNGI

A Hungiba visszatér a Szinglik éjszakája, ahol akár meg is találhatod életed párját. Ha a szíved kiadó és szeretnél párt találni, akkor a belépéskor egy rózsaszín karszalagot kérhetsz. Mindeközben pedig a fergeteges hangulatról DJ GNU fog gondoskodni, hogy az este soha ne érjen véget!

SING SING

Hatalmas bulival készül a Sing Sing is szombat este: a hazai kedvencek mellett a holland nagyágyú, Zonderling először mutatkozik be Szegeden!

RETRO KLUB

Teljesen megújulva várja a bulizni vágyókat ezen a hétvégén a Retro Klub is. Pénteken WellDan és G3rix szolgáltatja a zenéket, szombaton pedig Gabriel B és MolnárBé adja a talpalávalót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb