Blog

Szeged365 Cinema: trónfosztás a Netflixen, már nem a Squid Game a legnézettebb sorozat (18+)

…viszont a trófea marad Dél-Koreában, a Squid Game – et a Hellbound, magyarul Út a pokol felé című soft-horrorszéria nyomta le. A napokban második helyre csúszott az országok szerinti nézettségi listákon az idehaza Nyerd meg az életed címen futó dél-koreai sorozat, ami eddig 46 egymást követő napon át volt rekorder a Netflixen.

Ha valaki pár éve azt mondta volna, hogy koreai sorozatok fogják uralni a piacot, körberöhögtem volna, azonban a helyzet az, hogy a trónfosztó egy másik koreai széria: a Hellbound az első számú legnépszerűbb tévésorozat világszerte, és már a november 20-i debütálását követő első napon letaszította a Squid Game-et. Az újdonság többek között olyan régiókban végzett az első helyen,

  • mint Dél-Korea,
  • Mexikó,
  • Belgium,
  • de az Egyesült Államokban,
  • Kanadában,
  • Németországban és még rengeteg országban dobogós lett. Magyarországon jelenleg a negyedik helyen áll a Netflix-előfizetők tartalomfogyasztási szokásai alapján non-stop frissülő toplistán.

MI EZ?

Félig fantasy, félig horror, hat részes sorozat a Netflixen. A Hellbound egy olyan világban játszódik, ahol az emberek üzeneteket kapnak az “angyaloktól”, hogy mikor fognak meghalni. Amikor pedig eljön a megadott idő, gagyi CGI-gorilláknak kinéző szörnyek csapják szét az arcukat, hogy a pokolba vigyék őket.

KI KÖVETTE EL?

Yeon Sang-ho. A srác egy zseni, kevés film élesztette fel úgy a zombis műfajt az elmúlt években, mint a 43 éves mester Vonat Busanba című filmje.

MIRŐL SZÓL?

A sztori egy olyan párhuzamos fantasy univerzumban játszódik, ahol a Pokol természetfeletti teremtményei hirtelen megjelennek a Földön, hogy az embereket magukkal hurcolják az holtak birodalmába. A földöntúli lények garázdálkodása életre hív egy vallási csoportot, amely az isteni igazságosság eszméjére épül, miközben a történetben szereplő nyomozóknak nemcsak a pokolbéli gyilkosokkal, de a természetfeletti jelenségektől eszüket vesztett evilági emberekkel szemben is fel kell tudni venni a kesztyűt.

HOGY TETSZETT NEKÜNK?

A bő felénél tartunk, ergo teljes véleményt még nem illene írnunk róla. Röviden, ha sikerül megemészteni az első rész legelején megjelenő szörnyeket – amelyek úgy néznek ki, mint pár román lóhormonnal szétszteroidozott CGI-gorilla – egész jó kis filmélményt nyújthat. Nekünk ez negyedik nekifutásra jött össze, annyira zavaróak voltak a gagyi szürke izék. Az első két epizódban egy elszálltabb horror-krimi keveréket kapunk, amiben egy veterán rendőr, Jin Kyeong-hoon (Yang Ik-june) és egy fiatal ügyvédnő, Min Hye-jin (Kim Hyun-joo) kezd nyomozni a titokzatos halálesetek és a démoni teremtmények után. A harmadik rész környékén kezdődik el valami egészen más, az alkotók valamiféle sötét tanmesét kezdenek mesélni a karakterek múltján és cselekedetein keresztül arról, mennyire gyarló az emberi faj. Összességében furcsa sorozatélmény, gagyi kezdettel és elgondolkodtató folytatással, jellegzetesen koreai ízzel (ebben hasonlít a Squid Game-re, másban nem), egy misét mindenképpen megér.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb