KözéletSmart Szeged

Kijött Szeged vadonatúj közösségi közlekedési térképe, hajnalban indul a tram-train!

Héftőn történelmet ír Szeged és Hódmezővásárhely, a hajnal 3-as üzemkezdettől megkezdi utasforgalmi próbaüzemét az 1-es viszonylatjelzésű tram-train. Ami a legjobb: amíg a tesztüzem megy, ingyenesen utazhatunk rajta. A hétvégén megjelent Szeged vadonatúj közösségi közlekedési térképe, amelyen a sárga villamosvonalak mellett már ott virít a kék-sárgával rajzolt vasútvillamos vonal is.

HÉTFŐ HAJNALI 3:31-KOR ELINDUL AZ ELSŐ TRAM-TRAIN

Az első indulásról, holnap hajnalban élőben jövünk, reméljük, ébren lesztek. A tram-train november 29., hétfőtől óránként közlekedik:

  • Hódmezővásárhelyről Szegedre 3:31 és 23:31 között,
  • illetve Szegedről Hódmezővásárhelyre 4:38 és 23:38 között, a december 31-ig tartó utasforgalmi próbaüzemben.

Telephelyre tartó éjszakai féljárat is bekerült a menetrendbe, amely november 30-tól 0:38-kor indul Szeged vasútállomásról és 0:55-kor érkezik Szeged-Rókus vasútállomásra.

LÁZÁR JÁNOS SZERINT SZEXI, VITÉZI DÁVID SZERINT TÖRTÉNELMI A TRAM-TRAIN

Lázár János szerint a tram-train “szexi”, Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója pedig arról posztolt ma reggel, hogy azért is nagy szó a kormányzati támogatásból induló vasútvillamos, mert 108 éve Pécsett nyílt utoljára új villamosüzem Magyarországon, mely 1960-ig működött.

Vitézy Dávid azt írja, milliós városok, így Budapest számára nem ez az út, de biztos benne, hogy „az egyre jobban elővárosiasodó magyar vidéki várostérség nézi majd irigykedve Debrecentől Miskolcig, de akár Győrtől Pécsig, amint beáll a mindennapos üzem Szeged és Hódmezővásárhely között, és látszik a villamos és a vasút kombinációjának haszna.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb