Közélet

Boldogkői Zsolt: az oltást ellenzőknél szükség lehet a kötelező oltásra

“Van egy széles réteg, amely elvi alapon ellenzi az oltást, rájuk a tények sem hatnak. Az ő esetükben már nem ismeretterjesztésre van szükség, hanem állami kényszerre, vagyis kötelező oltásra” – jelentette ki Boldogkői Zsolt szegedi virológus az Egyetem TV kerekasztal-beszélgetésén, melyen a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára mellett…

  • Német Ferenc,
  • Toroczkai László,
  • és a momentumos Borsik Viktor is részt vett.

SOK AZ OLTÁSELLENES, NÁLUK KÖTELEZŐ OLTÁSRA VAN SZÜKSÉG

Boldogkői Zsolt virológus szerint járvány idején egy ember fertőző betegsége nem magán-, hanem társadalmi ügy. Mint kifejtette, járványügyben elegendő volt a kormánykommunikáció, viszont az oltás hatásosságáról már kevesebbet hallottunk. A szegedi biológus markáns véleményt fogalmazott meg az oltatlanokról, úgy látja, az oltást ellenző – igencsak széles – réteg esetében nem ismeretterjesztésre van szükség, hanem állami kényszerre, vagyis kötelező oltásra.

A MAGAS ÁTOLTOTTSÁGÚ ÁLLAMOKBAN FELTŰNŐEN KEVÉS A KÓRHÁZBA KERÜLTEK SZÁMA

Toroczkai László arról faggatta Boldogkői Zsoltot, hogy egy amerikai tanulmány szerint ott terjed mostanában a leggyorsabban a járvány, ahol a legmagasabb az átoltottság. Ásotthalom polgármestere egy maguk szervezte orvoselemzői csoport felvetéseivel szembesítette a virológust, aki szerint viszont a valóságban a magas oltottságú államokban egyértelműen bizonyítható, hogy az oltottak közül feltűnően kevés a kórházba kerültek és az elhunytak száma.

A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára kitért a gyermekek oltására is, mint mondta, amennyiben Európában is elkezdik oltani a gyerekeket, meg fog növekedni az átoltottság, és ennek eredményeként idővel meg lehet állítani a vírust.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb