Szegedi ArcokVideo365

“A gyerekek nevében is köszönjük” – átadták az Újszegedi Gyermekklinika Covid-osztályának összegyűjtött nagy értékű adományokat

Révbe ért az Újszegedi Gyermekklinika Covid-osztályának szervezett nagyszabású gyűjtés! Hétfő délelőtt ugyanis begördült a kórház elé adományokkal megpakolt utánfutójával Jakab Guszti, a Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület alapítója. A szegediek önzetlen segítségével megvalósult támogatásból vásárolt eszközöket személyesen Dr. Bereczki Csaba, igazgató vette át.

HAT NAP ALATT 2.361.471 FT FELAJÁNLÁS GYŰLT ÖSSZE

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hála a szegediek gyors és önzetlen összefogásának, rekordidőn belül, hat nap alatt gyűlt össze pontosan 2.361.471 Ft pénzbeli adomány az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Covid-osztályának. A befolyt összegből az egyesület beszerezte azokat az eszközöket, melyekre az intézmény dolgozóinak a mindennapokban szüksége lehet.

A BEFOLYT ÖSSZEG EGY JELENTŐS RÉSZÉT, KÖRÜLBELÜL EGYMILLIÓ FORINTOT KÖLTÖTTEK EL EDDIG

Jakab Guszti elárulta, eddig az adományozott pénzből körülbelül egymillió forintot költöttek el, amelyből a mai napon átadásra kerültek különböző orvosi eszközök, vérnyomásmérők, lázmérők, oxigénszint mérők, laptop, nyomtató, sőt még egy irodai asztal és hozzá tartozó székek is, valamint mikró, hűtőszekrény, infúziós állvány és csecsemő mérleg is érkezett.

DR. BERECZKI CSABA: “JELENLEG IS SZÁMOS GYERMEK FEKSZIK BENT AZ OSZTÁLYON

“Annak ellenére, hogy ebből minden megvan nekünk a gyerekek ellátására, nagyon köszönjük a felajánlásokat. Jelenleg is számos gyermek fekszik bent fertőzéssel az osztályon és köszönjük az ő nevükben is, hogy advent idején ilyen szép ajándékokat kaptunk” – mondta el Dr. Bereczki Csaba, a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója, mikor átvette az adományokat Jakab Gusztitól.

A FENNMARADT ÖSSZEG SORSÁRÓL MÉG EGYEZTET AZ EGYESÜLET ÉS A KÓRHÁZ, ARRA KÖLTIK, AMIRE A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG LESZ A JÖVŐBEN

Az egyesület vezetőjétől megtudtuk, az adományokból befolyt fennmaradt összeget természetesen ugyanúgy a Gyermekklinika Covid-osztályára fordítják, még egyeztetnek az egészségügyi intézménnyel, pontosan mire lenne szükségük a jövőben.

Az adományok kiszállításánál mi is ott jártunk, pillants bele az átadás örömteli perceibe, ahol a jótékonysági akcióról Jakab Guszti és Dr. Bereczki Csaba mesélt nekünk:

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb