Mindenmás

Napi pakk: maximum 5 fokkal és Duda Ernő előadással ront ránk a kedd Szegeden

Hétfőn sem volt túl meleg, de kedden sem lesz, így borongósabb idővel búcsúzik a november Szegeden. Hajnalban -1, napközben pedig maximum 5 fok lehet. Ne aggódj, ezt az egy napot kell kibírni, a szerda már sokkal kellemesebb lehet Szegeden. Indul a nap, mi pedig hozzuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden András, Andor, Amál, Amália, Andorás, Andorjás, André, Bandó, Dormán, Endre, Szüvellő, Tarján, Trajánusz és Tullió nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent András napja. Szent András apostol keleti egyház védőszentje az első században élt. A hagyomány szerint átlósan ácsolt kereszten halt mártírhalált, ezért nevezik az ilyen keresztet andráskeresztnek.
  • 147 éve született Sir Winston Churchill brit államférfi, Nobel-díjas író és költő.
  • 146 éve megszületett Heim Pál gyermekorvos, a gyermekápolónői iskola létrehozója.
  • Ma lett 84 éves Ridley Scott filmrendező (A nyolcadik utas: A Halál, Szárnyas fejvadász, 1492 – A Paradicsom meghódítása).
  • 66 éve született Billy Idol brit punk- és rockénekes, zeneszerző és szövegíró.
  • 56 éve New Yorkban megszületett Ben Stiller amerikai színész, rendező (Apádra ütök, A kábelbarát).
  • Ma 39 gyertyát fújhat el Vajna Tímea modell és üzletasszony.
  • 35 éves lett Csemer Boglárka (Boggie) énekesnő. Parfüm című dalának videoklipje által vált ismertté.
  • 33 éve született Éder Krisztián (SP) rapper.

MARAD A HIDEG IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Kedden reggel és délelőtt a napos idő mellett felhőátvonulásokra készülhetünk Szegeden. Egész nap szeles és erősen felhős időjárásunk lehet, tehát nem sokat láthatjuk a napot kedden. Hajnalban -1 fok körül alakul a hőmérséklet, de napközben sem szökik fel túlságosan a hőmérő higanyszála, mert mindössze 5 fok lehet Szegeden.

DUDA ERNŐ LESZ A DUGONICS TÁRSASÁG MAI VENDÉGE

A jelenlegi járványhelyzet mindannyiunk számára tanulságokkal szolgál, de érdemes meghallgatni ezzel kapcsolatosan egy hozzáértő szegedi virológus véleményét is. Erre lehetőséget ad a Dugonics Társaság által meghirdetett A város és a vírus elnevezésű programsorozat kilencedik állomása 2021. november 30-án, 18 órai kezdettel. Az est vendége ezúttal Szeged neves virológus, immunológus szakértője, dr. Duda Ernő lesz.

MÁR HASÍT A TRAM-TRAIN

Kipróbálnád az új vasútvillamost? Ha igen, ma is megteheted, mivel hétfőn elindultak a menetrendszerű járatok Vásárhely és Szeged között. Mutatjuk milyen volt:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb