Szegedi Arcok

Családbarát Vállalat címet kapott a Szeged határában fekvő CE Glass Industries

Az idei Év Családbarát Vállalata program keretében a fődíjak mellett 36 céget tüntettek ki Családbarát Vállalat címmel, köztük a Szeged határában lévő CE Glass Industriest is. A cég immáron második alkalommal adta be pályázatát az elismerésre és idén is bezsebelték – olvasható a vállalat közleményében.

Mint írják, a 2020-ban elnyert elismerés után az elsődleges céljuk volt fenntartani és bővíteni a vállalat családbarát kultúra kialakítására, fenntartására irányuló kezdeményezéseit. “Idén különös jelentőséggel bír a kitüntetés elnyerése számunkra, ugyanis 2021-ben közel 500 főre emelkedett kollégáink száma, és mégis elmondhatjuk, hogy egy családias hangulatú, emberközpontú vállalattá nőttük ki magunkat. Vállalati kultúránk kiépítésében alapvető célunk egy empatikus légkör kiépítése, amelyben pályakezdőként és tapasztalt munkavállalóként is mindenki megtalálja a számítását” – hangsúlyozták, majd hozzátették, hogy ennek szerves része a családbarát szemlélet, melyhez szorosan kapcsolódik a kollégák testi és lelki egészsége, a munka és magánélet közti egyensúly megteremtése.

AZ ÉV CSALÁDBARÁT VÁLLALATA PÁLYÁZATRÓL

Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira. A munkaerőhiány, a digitális technológia térnyerése és a munkavállalói elvárások megváltozása, új vezetői szemléletet követelnek. A családbarát vállalati kultúra, a bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés és a közösségi érzés alapvetésekké váltak. A mozgalom célja, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsen. A vállalat közleményében azt is elárulták, hogy a CE Glassnál tudatosan dolgoznak azon, hogy a piacvezető pozíció megtartása mellett egy szerethető, vonzó, a változásokat követő és mindig szem előtt tartó munkahely legyenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb