Mindenmás

Napi pakk: hűvös-szeles hétfő Szegeden, elindult a tram-train!

Korán keltünk, de nagyon megérte, egy igazi közlekedéstörténeti pillanattal indult a hét a Szeged – Hódmezővásárhely tengelyen. A Dóm téren tovább pörög a Szegedi Karácsonyi Hetek, az időjárás pedig sehogysem akarja beadni a derekát, nálunk még mindig odébb vannak a havas reggelek. Érkezik a Szeged365 napi pakk, legyen gyönyörű a napotok!

NÉVNAPOSOK, NAGY LEBOWSKY, GEORGE HARRISON

Ma van a különleges keresztnevek világnapja, vagy, ha mégsem akkor mától kinevezzük annak… Isten éltessen Benneteket,

  • Taksony,
  • Ilma,
  • Rápolt!

218 éve született Christian Doppler osztrák fizikus, akiről a Doppler hatást nevezték el.

67 éves Joel Coen, A nagy Lebowski rendezője.

Napra pontosan 20 éve ment el az örök beat-mezőkre George Harrison, a Beatles együttes tagja. Apropó, szerintünk ő követte el a könnyűzene-történet egyik legjobb reggeli ébresztő muzsikáját, a reggeli kávéd mellé indítsd el a Got my mind set on You-t, egyszerűen zseniális:

LET IT SNOW, LET IT SNOW, LET IT SNOW

Holle Anyó hétfőn ma is megrázza a dunyháját… de sajnos továbbra sem Szegeden. Közepesen felhős, hűvös nappal tör ránk a hét, hajnalban -2, +5, délután 2 és 7 fok közötti hőmérséklet várható a Napfény Városában. Élénk lesz az északnyugati szél, sapka, sál, bekészít!

Amiért most egy kicsit (de tényleg csak egy kicsit) irigyek vagyunk: amíg hétfőre virradó éjszaka a Dunántúlon és az északi tájakon is hullhat havas eső, hó, addig nálunk maradnak a száraz hétköznapok.

MA HAJNALBAN TÖRTÉNELMET ÍRTUNK, ELINDULT A TRAM-TRAIN

Vidéken élni jó, mondta Lázár János, majd felpattant a 3:31-kor induló, első “éles” tram-trainre. Naná, hogy ott voltunk a közlekedéstörténeti pillanatban, íme az első út, élő videóban plusz a kormánybiztos hajnali gondolatai:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb