Szegedi Arcok

Bombariadót csinált Szegeden, nagy slamasztikába kerülhet

Augusztus 18-án, a kora délutáni órákban a Szeged365 olvasók jelezték először: kiürítették az egyik szegedi shopping centert, később kiderült, bombariadó volt az épületben. A sztori végére ma reggel tett pontot a Szegedi Járási Ügyészség, akik vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki háromszor is betelefonált a segélyhívóra, mondván, a diszpécsernek “10 perce van, hogy elmondja a felettesének, bomba van a bevásárlóközpontban”, azt állítva, az eszköz éles és egy órát ad a megtalálásra.

A vádirat szerint a vádlott először 2021. augusztus 18. napján, délután 4 órakor telefonált a 112-re és közölte: „ 10 perce van, hogy elmondja a felettesének, bomba van a bevásárlóközpontban”. A telefonban a férfi azt is állította, hogy a bomba éles és egy órát ad a megtalálásra, majd közölte a pontos címet is. Bő fél óra múlva a férfi ismét felhívta a segélyhívót és közölte, hogy a kimenekítéstől számított 3 és fél órát ad a bomba megtalálására, majd arra is hivatkozott, hogy lesz még pár ilyen.

Újabb fél óra elteltével a vádlott ismételten telefonált és kifogásolta, hogy nagyon lassúak a rendőrök, látja őket, és vessenek be drónt is a keresésben amellett, hogy nála egyébként pisztoly is van.

Mint az ügyészség közleménye írja, a férfi fenyegetése a köznyugalmat súlyosan megzavarta, a bevásárló központot több száz embernek el kellett hagynia. Az épületben bombát nem találtak.

A járási ügyészség a vádlottal szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb