KözéletSmart Szeged

Jöhet a Szeged-Szabadka tram-train, megjelent a tender

De még mennyire, hogy jöhet: nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Szeged-Szabadka tram-train engedélyezési terveinek az elkészítésére – írja a Napi.hu gazdasági portál.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás a Szeged-Szabadka tram-train rendszer Magyarország területére eső kiépítéséhez szükséges engedélyezési tervek készítését tartalmazza.

A tender célja:

  • a nagyvasúti pálya és tartozékaira,
  • a biztosítóberendezésre,
  • a városi vasút és tartozékaira,
  • továbbá a kiegészítő létesítményeire vonatkozó tervdokumentációk elkészítése, de meg kell szerezni a hozzájuk kapcsolódó építési engedélyeket is.

A Szeged-Szabadka nagyvasúti vasútvonal magyarországi szakaszának hossza 13 kilométer. Megközelítőleg 3,5 kilométer új vasúti pálya épül Szeged belterületén. Az új pályaszakaszon 2 új megállóhely és 1 hurokvégállomás lesz, de átépül 8 meglévő megállóhely is. A tervezési idő 24 hónap. A tervezés hazai forrásból történik. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasúti tervezésből legalább nettó 400 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő 2022. január 13. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel a minőség és az ár is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb