Mindenmás

Napi pakk: hideggel és esővel indul a péntek, ma van Ozzy szülinapja

Borongós, esős, szeles napra ébredtünk, de végre itt a péntek és mindjárt meggyújthatjuk a második gyertyát is az adventi koszorún. Aki ilyen korán kelt, az megérdemli a reggeli kávé mellé a Szeged365 Napi Pakkot is!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

Ferenc, Olívia, Lúciusz, Berény, Atala, Atália, Xavér, Xavéria

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 28 esztendeje ünnepeljük december 3-án a Fogyatékkal élő emberek nemzetközi napját, mindezt az ENSZ 1993 októberében hozott határozata alapján, mely felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.
  • 111 éve mutatták be először a nyilvánosság előtt a neonlámpát egy párizsi motorkiállításon.
  • 84 éve hunyt el József Attila költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek a születésnapján ünnepeljük a költészet napját.
  • Ma 73 esztendős Ozzy Osbourne angol rockénekes a Black Sabbath együttes tagja.
  • 54 éve történt az első sikeres, emberen elvégzett szívátültetés.
    A fokvárosi Groot-Schur kórházban az 55 éves szívbeteg Louis Washkansky-ba Christian Barnard professzor vezetésével beültették egy halálos balesetet szenvedett 25 éves nő szívét. A műtét sikerült, a páciens 18 napig maradt életben.
  • 50 gyertyát fújhat el a szülinapi tortáján Till Attila televíziós műsorvezető.
  • 29 éves az SMS! Merry Christmas, vagyis Boldog karácsony volt az első elküldött üzenet 1992. december 3-án, az azóta számtalan módon tovább gondolt és fejlesztett Short Message Service szolgáltatás keretben. Neil Papworth, az akkor 22 éves programozó évek óta dolgozott az SMS létrehozásán.

ELŐ A TÉLI GÖNCÖKKEL, SŐT, AZ ESERNYŐ SE MARADJON MA OTTHON!

Ne csodálkozz, ha javában kopog majd az eső az ablakon, amikor felébredsz, de vigasztaljon a tudat, hogy péntek van! Pláne, hogy minden esély megvan rá, hogy a csapadékot hurcibáló felhők odébb kússzanak, de biztos, ami biztos, ernyő nélkül semmiképp ne indulj neki a hét utolsó munkanapjának.

A borús, borongós időjárás azért tartja magát egész nap, szerencsés esetben azért rövid időre kisüthet a nap. A szél is fújdogálhat, úgyhogy öltözzünk rétegesen, pláne, hogy a napközbeni 3-6 °C azért elég karcsú.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb