Mindenmás

Kiderült, hogyan találták meg az eltűnt ötgyermekes hódmezővásárhelyi anyát

Mohácson, egy áruház előtt parkoló autóban találtak rá a hétfő óta országosan keresett, Hódmezővásárhelyről eltűnt ötgyermekes családanyára – írja a Bors. A kényszerbetegségben szenvedő Erikát beszállították a pszichiátriára, és vélhetően egy darabig még ott is tartják, ugyanis a családjának írt búcsúlevelében öngyilkossági szándékokra utalt. A megtalálás körülményeiről a nő testvére és férje meséltek a lapnak, cikkünkben ezt szemlézzük.

HÉTFŐN TŰNT EL AZ ÖTGYERMEKES VÁSÁRHELYI ANYUKA

Hétfő óta keresték szerettei a Hódmezővásárhelyről eltűnt R. Erikát. Az ötgyermekes édesanya aznap távozott otthonról, de mivel ijesztő búcsúlevelet is hátrahagyott, a rendőrség a családja bejelentése után azonnal keresni kezdte a kényszerbetegségben, OCD-ben szenvedő asszonyt. Erika egyszerűen irtózott attól, ha idegenek léptek az otthonába, és a saját gyermekeit is arra kötelezte, hogy ha hazaértek, a lehető leghamarabb vonuljanak a fürdőszobába. Állapota miatt gyógyszereket kellett szednie.

Erika valószínűleg egy családi konfliktust követően úgy döntött, hogy autóba ül és messzire megy. A nő egy hosszabb levélben kifejtette, hogy régóta nem volt boldog, és arra kéri a párját, hogy vigyázzon a családra. Öt gyermekét egyenként megszólítva meghagyta, hogy mindig velük lesz, és hisz benne, hogy sokra viszik majd. Szüleit ugyanebben az írásban arra utasította, hogy ne legyenek ott a búcsúztatásán.

EGY MOHÁCSI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁBAN TALÁLTÁK MEG A RENDŐRÖK

A nőt végül a rendőrök találták meg csütörtök kora este az egy mohácsi áruház parkolójában álló autójában ülve. Kórházba szállították, és a tervek szerint a szakszerűbb orvosi ellátás érdekében hamarosan átviszik egy szegedi gyógyászati intézménybe.

Az egyik testvére és a párja már beszélhetett is vele telefonon, mint Mariann a Borsnak mesélte, nővérét ezernyi emlék köti Mohácshoz, amikor a 15 éves Réka lánya még kisbaba volt, arra kirándultak, ezért felmerült, hogy ezúttal is ezeken a környékeken bujkálhat. “Az édesapám és az egyik húgom csütörtök hajnalban egy Erikáról szóló képpel együtt elindult, hogy a környékbeli városokban a járókelőktől kérjenek segítséget, hátha látta valaki” – magyarázta.

Erikát az egyenruhások először bevitték a kapitányságra, de mivel nem volt kihallgatható állapotban, mentőket hívtak hozzá. “A kórházból az egyik doktornő hívott fel Erika telefonjáról, és megengedte, hogy röviden beszéljünk. A testvérem elmondta, az egészet azért tette, hogy lássuk, mekkora bajban van. Szeretett volna hazajönni, hogy megölelhesse a gyerekeit, de közölték vele, hogy egy darabig még intézményi kezelésre szorul” – fejezte be Mariann.

“Fogalmam sincs, pontosan mit csinált majdnem három napig. Nagyon maga alatt van, és senkit nem szeretne elveszíteni. Én biztosan kitartok mellette” – magyarázta a nő legkisebb két gyermekének apja, Imre. Felmerült a kérdés, hogy a mindössze 9 hónapos Zénó hogy viseli édesanyja hiányát. “Szerencse a szerencsétlenségben, hogy már korábban átszoktattuk az anyatejről a tápszerre, hiszen Erika gyógyszerei miatt nem javasolták a természetes táplálást” – fejezte be a családapa.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb