Közélet

Orbán Viktor: nagyobb volt az első egy-két nap ijedtsége, mint amennyire az Omikron veszélyes

Kitört a péntek, szakad az eső Szegeden, 170 kilométerrel odébb pedig épp most ül le Orbán Viktor a Kossuth Rádió Kunigunda úti stúdiójában. Indul a miniszterelnöki interjú, íme a részletek, percről percre!

A SZÁMOK MAGUKÉRT BESZÉLNEK

“A számok magukért beszélnek” – kezdte Orbán Viktor az Oltási Akcióhét eredményeinek ismertetését, mint mondta, az oltópontokon 1 millió oltást adtak be, 800 ezer volt a megerősítő és 115 ezer az első oltás. A lakosság 27 százaléka felvette a harmadik oltást, az uniós átlag 10 százalékon van, a miniszterelnök szerint a harmadikkal 90 százalék fölé emelhető a biztonsági szint.

ÁLLJA A SARAT AZ EGÉSZSÉGÜGY

“Nem roppantak össze a dolgozók, jól állja a sarat a magyar egészségügy” – elemezte az egészségügy helyzetét, majd hozzátette, a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen a digitalizáció segítségével. Akinek lejár a védettségi ideje, értesíteni fogják. Mint mondta, sokan nem is tudnak a hatékonyság csökkenéséről.

NAGYOBB VOLT AZ ELSŐ EGY-KÉT NAP IJEDTSÉGE, MINT AMENNYIRE AZ OMIKRON VESZÉLYES

“Fogadják el a pedagógusok, hogy a szülőknek a gyerek a legfontosabb” – ezzel arra kérte a miniszterelnök a pedagógusokat, hogy vegyék fel az oltást.

Az omikronnal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy nincs még tudományos álláspont azzal kapcsolatban, hogy ez mennyivel veszélyesebb, mennyivel terjed gyorsabban.

“Annyit merek most mondani, hogy az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amennyire az új variáns veszélyes” – nyilatkozta a kormányfő.

VAN VEGY NYUGAT-EURÓPAI ŐRÜLET, AMELY NEM TARTJA A SZÜLŐK JOGÁNAK A GYEREKEK NEVELÉSÉT

“Nem szeretnénk, hogy beleszóljanak, hogyan neveljük a gyerekeinket” – mondta a miniszterelnök, aki azt szeretné, hogy magyarok éljenek Magyarországon. Nyugat-Európában van egy őrület, amely nem tartja a szülő jogának a gyerek nevelését. A miniszterelnök azt tapasztalja, hogy óriási nyomás alatt vagyunk, elkeseredett küzdelmet vívnak a gyerekek jövőjéért. “Együtt kell megvédeni az ország érdekét” – fejtette ki.

BRÜSSZEL BE AKAR AVATKOZNI A MAGYAR VÁLASZTÁSOKBA

“Zsarolnak bennünket, de ami jár az jár. Nem lehet pénzügyi eszközökkel zsarolni minket. Ha mi magyarok kitartunk, akkor győzni fogunk” – mondta a jogállamisági eljárással kapcsolatban a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Brüsszel be akar avatkozni a tavaszi választásokba, hogy akadálytalanul tudják érvényesíteni a szándékaikat – mondta a miniszterelnök. Ettől elszoktak Brüsszelben. “Ez egy magyar kormány és majd mi eldöntjük, mi a jó a magyaroknak.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb