KözéletNem kategorizáltVideo365

A harmadik oltáshoz köthetik a védettségi igazolványok érvényességét – Kormányinfó, élőben a Szeged365.hu-n! (frissítve)

Délben érkezik a Kormányinfó, ahol Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelenti a legfrissebb kormányzati intézkedéseket. A legfontosabb téma továbbra is az aktuális járványhelyzet lehet, élő szöveges tudósítással jövünk a bejelentésekről.

Mi ezekre tippelünk, előzetesen:

  • járványhelyzet, kórházak leterheltsége, a Covid-19 terjedését fékező újabb intézkedések bevezetése,
  • az oltási akcióhét hét eddigi eredményei, annak újabb meghosszabbítása,
  • a kórházi halasztható ellátások helyzete,
  • információk az Omikron-variánsról,
  • A Pfizer-vakcinák további beszerzése
  • az energiaválság Magyarországra és a hazai vállalatokra gyakorolt hatása, a rezsicsökkentés kiterjesztése, benzinárak.

DÉLBEN KEZDÜNK, ÍME A LIVE STREAM

Hamarosan indul a Kormányinfó, cikkünk folyamatosan frissülni fog.

12.15 KEZDÜNK

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vezeti fel Gulyás Gergelyt, mint mondja, ülésezett a kormány. Járványügyekkel foglalkozott tegnap a kormányülés, fűzte hozzá Gulyás Gergely, aki ismertette a napi adatokat.

12.18 MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ HELYEN ÁLL EURÓPÁBAN

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy 507 intenzív, és több mint 4400 szabad ágy van még, de nem ez a vége a kapacitásoknak. “Ha kell, ha nem is végtelenül, de bőven van még kapacitás, újabb helyeket is meg tudunk nyitni. Elsők vagyunk a harmadik oltásokat tekintve Európában” – mondta a miniszter. A harmadik oltás kulcsfontosságú – mondta a miniszter.

Elsők vagyunk a harmadik oltásokat tekintve Európában – jelentette be a miniszter.

12:20 PLUSZ EGY HÉT, HÁROM HETESRE BŐVÍTIK AZ OLTÁSI AKCIÓT

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, jelentette be Gulyás Gergely, mint nyilatkozta, arra is felkérték az operatív törzset, hogy a következő hónapokban dolgozzák ki azt a rendszert, amiben oltási akciónapokat rendezhetnek.

12:22 A HARMADIK OLTÁSHOZ KÖTHETIK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉRVÉNYESSÉGÉT

A védettségi igazolvány érvényessége a jövőben a harmadik oltáshoz kötődhet majd, de pontos döntés nincs még. Kétmillió oltás érkezik majd az 5-12 éves korosztály számára – mondta Gulyás. A 12 év felettiek számára van elegendő vakcina. 

12:25 INDULHAT AZ 5 ÉS 11 ÉV KÖZÖTTI GYEREKEK OLTÁSA

Az 5-11 évesek oltásával kapcsolatban Gulyás Gergely ismertette, 2 millió oltás érkezik december 13. után a korosztály számára, így hamarosan el is kezdődhet a gyerekek oltása.

12:26 FÓKUSZBAN A REZSICSÖKKENTÉS + ÍME A HÉT TROLLKODÁSA

A rezsicsökkentést fenn kell tartani – mondta, a magyar kisvállalkozások számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés. Egyetemes szolgáltatás lesz elérhető az önkormányzatok számára, a KKV-k esetében pedig 4 milliárd forint alatti árbevétel és 10 alkalmazott alatt lehet majd igénybe venni a rezsicsökkentést.

A hét trollkodása itt jött, odabökve egy ízeset Hódmezővásárhely polgármesterének is:

12:28 NEMZETI HATÁSKÖRBEN KELL DÖNTENI A KÖTELEZŐ OLTÁSOKRÓL

Nemzeti hatáskörben kell döntést hozni róla, de nem tartják bajnak, ha a Bizottság ajánlásokat fogalmaz meg a kötelező oltásról. Magyarországon a munkáltatók előírhatják a munkavállalók számára az oltást, vannak olyan területek, ahol kötelező is, például az egészségügyben. Végleges álláspontot a továbblépésről nehéz mondani.

12:31 A SZPUTNYIK ELFOGYOTT

Minden koronavírus elleni oltóanyagból nagy számban áll rendelkezésre Magyarországon a Szputnyik vakcina kivételével, amelyik elfogyott. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb