Sport

Még egy 5 éves kislány is nevezett: a hétvégén ifjú versenyzők mérték össze sakktudásukat Szegeden

Ifjú versenyzők mérték össze sakktudásukat a hétvégén Szegeden, a Maróczy Géza Sportegyesület és a Zentai Sakk Klub együttműködésével zajló határon átnyúló projekt keretében – olvasható a szegedi sakkozók sajtóközleményében.

Mint írják, a két kiemelkedő utánpótlás-nevelő egyesület egy 8 versenyből álló sorozatot indított el 2021 augusztusában, amely sorozat 4. állomásának a Szent-Györgyi Albert Agóra elegáns nagyterme adott helyet. A Vajdaságból és Csongrád-Csanád megyéből érkezett 56 lelkes sakkpalánta 7 forduló során vívta csatáit a fekete-fehér csatatéren.

A LEGFIATALABB RÉSZTVEVŐ EGY 5 ÉVES KISLÁNY VOLT

A fiatalok 18 éves korig nevezhettek, a legfiatalabb résztvevő egy 5 éves kislány volt. A verseny végén a szervezők összesen 6 kategóriában – 10, 14 és 18 év alatti lányok és fiúk – osztottak díjakat.  Az egyes kategóriák legjobbjai kupát, az 1-3. helyezettek érmeket, az 1-6. helyezettek oklevelet kaptak, de minden játékos számára jutott egy-egy kisebb ajándék. A versenysorozatban decemberben szünet következik, majd 2022. januárjában Zentán kerül sor a következő tornára, azonban addig sem maradnak esemény nélkül a sakk szerelmesei, mivel 2021. december 11-én egy igen színvonalasnak ígérkező nemzetközi rapid versenyt szerveznek Szegeden, amelyre a már most több mint 120 nevező adta le jelentkezését, köztük több nagymester és nemzetközi mester is.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb