Sport

“Csak az számít, hogy jól jöjjenek a súlyok” – egyedüli magyarként indul a ma kezdődő súlyemelő VB-n Nagy Péter

74 ország összesen 432 súlyemelőjével indul az üzbég fővárosban a 2021-es Súlyemelő VB, amelynek utolsó napján lép porondra a szegedi Nagy Péter. A legutóbb, Spanyolországban szakításban 172, lökésben 210 kilót mozgató óriás az egyetlen magyar a Taskren-i viadalon.

„Helyezésben nem gondolkodom, ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit az olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond – nyilatkozta az ólomsúlyú magyar az MTI-nek hétfőn, miután hazaérkezett egy hétvégi spanyolországi versenyről. “Csak tényleg legyen egy jó verseny, jól jöjjenek a súlyok, a többi most nem számít. Láttam a friss rajtlistát, huszonkilencen vagyunk a kategóriámban, én a B-csoportba kerültem, s a világbajnokság utolsó napján fogok emelni.”

Nagy Péter kitért rá, hogy a spanyolországi erőpróbán annyit teljesített, amennyit az elmúlt napok edzésein még nem tudott.

„Jól ment kint, örültem neki nagyon. Szakításban 172, lökésben 210 kilót csináltam, s mindkét fogásnemben maradt bennem bőven tartalék, úgyhogy jó előjelekkel várom a vébét” – jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy a héten még itthon készül, majd jövő hétfőn utazik Taskentbe, hiszen csak az utolsó napon lép porondra.

A pandémiára kitérve elmondta, hogy a harmadik védőoltást még nem vette fel, de két oltása már megvan. „Ez most elegendő, kifelé még friss PCR-tesztet kell csináltatnom, hogy 24 vagy 48 órásat, ezt még nem tudom” – mondta Nagy Péter, akit edzője, Oláh Imre kísér el Taskentbe.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: check it out
'Fel a tetejéhez' gomb