Sport

“Vagy győzünk, vagy tanulunk” – szegedi MMA bajnok léphetett szorítóba a birminghami Battle Arénában

Vagy győzünk, vagy tanulunk, idézte a régi mondást a szegedi Lukács Nikolasz, többszörös magyar MMA bajnok, aki november 13-án pályafutása eddigi legkomolyabb mérkőzését vívta Birmingham-ben, az angol BattleArena szervezetben. Noha a mindössze 21 éves profi sportoló végül alul maradt ellenfelével szemben a légsúlyú címmérkőzésen, mégis, úgy érzi, győztesként távozott a ringből.

DENZEL CHIBONDO ELEINTE KÖNNYŰ ELLENFÉLNEK TŰNT

“A birminghami küzdelem során Denzel Chibondo-t könnyű ellenfélnek tartottuk az elején, viszont mindig benne volt a pakliban, hogy jó lesz a stratégiája. Egy olyan csapatból jött, akiket már ismerünk régóta, és az összes versenyzőjük azzal a taktikával nyer, hogy igazából nem nagyon szeretnek küzdeni, csak leviszik az embert a földre és lent tartják. Erre jobban kellett volna készülni” – összegezte a meccs tapasztalatait Nikolasz.

“VISZONYLAG MEG VAGYOK ELÉGEDVE A TELJESÍTMÉNYEMMEL”

Az ifjú sportoló azt is elárulta, mindent megtett a verseny előtt a győzelemért, alaposan felkészülve lépett a szorítóba, így nem is izgulta túl a megmérettetést, nem görcsölt rá a győzelemre. Sajnos most nem sikerült nyernie, de nagyon sok hasznos tapasztalatot gyűjthetett, amelyekből a későbbi küzdelmek során tanulhat. “Több meccset kell még vívnom, hogy minél élesebb legyek bent a ketrecben, hogy ne jöjjek zavarba, amikor belépek oda, és jobban lássam a dolgokat, de egyébként viszonylag meg vagyok elégedve a teljesítményemmel” – mondta el a szegedi küzdőharcos.

NIKOLASZ PÁLYÁJA 2012-BEN, SZEGEDEN INDULT

Nikolasz fiatal kora ellenére több száz meccsen van már túl: idén szlovák bajnok lett a Mammal, vagyis az MMA-harcosok Szlovák Amatőr Ligájában, a szorítóba léphetett már az amerikai Karate Combat történetének legifjabb versenyzőjeként is. Édesapja nyomdokaiba lépve választotta a küzdősportot hivatásának, 2012 -ben kezdett el versenyszerűen küzdeni. 2015-től a Szegedi Küzdősport Klubban edzett többek között Sárközi Róbert edző közreműködésével, majd 2016 -ban csatlakozott a Szeged Box Klubhoz is, ahol a két edzője, Gál László és Merész Ferenc olyan hangulatot teremtett az edzéseken, hogy Nikolasz teljesen beleszeretett a sportágba.

NIKOLASZ SZERINT HAZÁNKBAN NEM KAP ELEGENDŐ FIGYELMET A SPORTÁG

Az MMA bajnok azt is elárulta, olyan professzionális nagy volumenű eseményen, mint amilyen az angol Battle Arena volt, most próbálta ki először magát. Mint elmondta, az a küzdőtér össze sem volt hasonlítható a magyar versenyekkel. Szerinte az a baj, hogy itthon nem kap elég figyelmet a sportág, kicsit mostohagyerekként bánnak vele, ha úgy vesszük a médiában is, hiszen kevesen ismerik az Amerikában is hatalmas sikereket elérő Borics Ádám nevét, vagy Fábián Melindáét, aki első magyarként kijutott a világ legnagyobb MMA szervezetébe, a UFC-be.

A teljes beszélgetést még több infóval az MMA bajnokságról és Lukács Nikolaszról itt tudod meghallgatni!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb