Szegedi ArcokVideo365

Szeged365 videóriport: felpattantunk a Mikulás szánjára, szegedi gyerekeket leptünk meg a REÖK Cukrászda csapatával

Egész decemberben Mikulás… miért is ne? Szeged két francia cukrászdája, a Kölcsey utcai REÖK és az ÁRKÁD Szegedben működő Delimo úgy döntött, az idén sem hagyják, hogy a nehéz körülmények között élő szegedi gyerekek finomságok nélkül maradjanak decemberben. Segítségül hívták Joulupukki-t, azonban nem csupán december 6-ra: a jó öreg Mikulás és szánja egész decemberben azon lesz, hogy mosolyt csaljon a kicsik arcára. Hétfőn este volt az első alkalom, felkéredzkedtünk a szánra, speciel volt nálunk kamera is…

“Rengeteg szeretetet kapunk a szegediektől, amit a különféle jótékonysági akcióink során igyekszünk meghálálni” – magyarázta Rádai Edina, a REÖK és a Delimo Kézműves Cukrászdák ügyvezetője, akik ezúttal a saját virtuális családjukat hívták segítségül. A Facebook oldalukon (és nálunk, a Szeged365.hu-n) dobták fel, hogy olyan családokat keresnek, ahol pici gyerekek vannak, egyben jól jön egy kis segítség. Rengeteg ötletet kaptak, innentől kezdve már csak annyi volt a dolguk, hogy megpakolják a Mikulás szánját a két cukrászda teljes adventi kínálatával, nomeg az, hogy átadják a koordinátákat a fehér szakállú öregúrnak.

A puttonyban – akárcsak tavaly – ezúttal is természetes alapanyagokból sütött, egészséges finomságok voltak, a szegedi cukrászok többek között:

  • bejglit,
  • tortákat,
  • macaronokat,
  • csokis-narancsos,
  • és gesztenyés fatörzset küldtek a kicsiknek.

Mivel december 6. hóesés helyett esőt hozott Szegedre, a Mikulás két gyönyörű paripára és egy meseszép, szegedi fiákerre cserélte a rénszarvasszánját, a hétfő esti, első fuvar a Vértóhoz vezetett, ahol egy gyermekeit egyedül nevelő anyukát és négy kistündért leptünk meg. A mesebeli hintó természetesen a gyerekek rendelkezésére állt, akik boldogan rótták a köröket Újrókuson, miközben magával a Mikulással sztoriztak nagyokat.

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb