Mindenmás

Napi pakk: hideg reggel, ideiglenes forgalomkorlátozás és csökkenő üzemanyagárak várnak rád ma Szegeden

Jól gondold meg, hogy biztos ki akarsz-e ma lépni az utcára, hiszen bekeményít a hideg: -6 fokkal köszöntött ránk a szerda Szegeden. Ezen kívül lesz ma még némi forgalomkorlátozás a Feketesas utcában, illetve a napi jó hírünk is befutott: csökkennek az üzemanyagárak Szegeden. Kortyolj bele a kávédba, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Mária, Buzád, Buzát, Emő, Emőke, Immakuláta, Küllikki és Mátyás nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Szeplőtelen fogantatás napja. IX. Pius pápa kinyilatkoztatta, hogy Mária bűn nélkül fogant, így az eredendő bűntől mentes. A hagyomány alapján IX. Pius pápa 1854-ban dogmaként hirdette ki. Az új Mária-dogmát “Ineffabilis Deus” bullájában tette közzé. 
  • 78 éve született Jim Morrison rockzenész, a legendás Doors együttes alapítója (Light my fire).
  • 74 éve Nashville-ben (Tennessee, USA) megszületett Gregg Allman színész (Őrült napok).
  • 68 éve született Kim Basinger amerikai filmszínésznő (Batman, Marslakó a mostohám).
  • 57 éve látta meg a napvilágot Teri Hatcher amerikai színésznő (Született feleségek, Lois-Superman).
  • 41 éve New Yorkban lelőtték John Lennont. 1980. december nyolcadikán, hétfő este tizenegy óra körül a New York City-béli Dakota-ház előtt Mark Davis Chapman, 25 éves, zavart agyú fiatalember 38-as kaliberű revolveréből leadott 5 lövéssel ölte meg.

HIDEG REGGEL, NAPOS DÉLUTÁN VÁR MA RÁD SZEGEDEN

Szerdán sok napsütésre készülhetünk. Kellemes, gyengén felhős, inhkább napos időjárásban lehet részünk Szegeden. Hajnalra azért bekeményít a hideg: -6 fok lesz csupán Szegeden, majd napközben már megenyhül az idő és 4 fok körül alakul a hőmérséklet.

CSÖKKENTEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Némi jó hír is csöpögött mára Szegedre, hiszen nagymértékben csökkent a benzin és a gázolaj átlagára. A 95-ös benzin átlagosan bruttó 15 forinttal kerül kevesebbe, míg a gázolaj átlagára bruttó 10 forinttal csökkent a mai nappal.

FORGALOMKORLÁTOZÁS A FEKETESAS UTCÁBAN

Gőzerővel zajlanak a felújítási munkálatok az SZTE-ÁJK épületén. Több mint 70 év után a héten már a kupola is a helyére került, de a munka nem állt meg, ezért most ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe az oktatási épületnél. Reggel 7 órától este 6 óráig a Feketesas utca úttestét az épület teljes hosszán lezárják, így a Kölcsey utcára a behajtás nem lesz lehetséges.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: แทงบอล Lsm99
'Fel a tetejéhez' gomb