Közélet

Megvan az első magyar Omikron-fertőzött, megszólalt Boldogkői Zsolt

Egy Németországban élő magyar állampolgár is elkapta az omikron-variánst – írja az Index, a portál úgy tudja, a 34 éves férfi korábban kétszer volt oltva Pfizerrel. A beteg erős lázról és köhögésről számolt be, tünetei néhány nap után viszont enyhültek. Boldogkői Zsolt szegedi virológus szerint más magyarok is lehetnek, akik omikronnal fertőzöttek, így az ünnepek közeledtével biztosra vehető, hogy az új variáns hazánkban is megjelenik.

Egy Németországban élő magyar állampolgár is elkapta az omikron-variánst, a 34 éves férfi tesztje december 1-jén lett pozitív – tudta meg az Index.

Először csak annyit tudtam, hogy pozitív a tesztem, később derült csak ki, hogy az új omikron-variánst kaptam el. Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani. A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam

– magyarázta a Németországban élő honfitársunk az Indexnek, a férfi egyébként a nyár elején, júniusban vette fel az első két oltást, Pfizert kapott. „Mivel azóta már jó pár hónap eltelt, valószínűleg nem volt már túl sok antitest a szervezetemben, ami a betegség szempontjából nem segített. Szerencsére néhány kritikus nap után jobban lettem, jelenleg már csak hőemelkedésem van” – magyarázta.

BOLDOGKŐI ZSOLT: KARÁCSONYRA MÁR AZ ORSZÁGHATÁRON BELÜL LESZ AZ OMIKRON

A közismert szegedi professzor, Boldogkői Zsolt szerint csak idő kérdése, hogy az omikron hazánkban is megjelenjen, sőt azt sem tartja kizártnak, hogy már most is jelen van, csak még nem igazolták.

„Ha a határt még nem is lépte át a koronavírus új mutációja, vélhetően a Németországban élő férfin túl világszerte több magyar is elkapta már az omikron-variánst, az ünnepek közeledtével pedig mindez azt jelenti, hogy hamarosan hazánkban is kimutathatják az első eseteket” – nyilatkozta Boldogkői Zsolt, hozzátéve, ez még nem jelenti azt, hogy az új variáns dominánssá is fog válni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb