Közélet

Leszavazták, nem lesz kötelező az oltás az országgyűlési képviselőknek

Leszavazták az Igazságügyi Bizottságban az országgyűlési képviselők kötelező oltására vonatkozó javaslatot – írja a 24.hu. A politikusok nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával, így rájuk eredetileg sem vonatkozik a rendelkezés, amelynek értelmében 2021. december 31-ig minden országgyűlési alkalmazottnak kötelező valamelyik vakcina első dózisával beoltatnia magát és bemutatni az erről szóló igazolást.

“Javaslatomat azért nyújtottam be, mert az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával, így mi csak saját magunkat kötelezhetjük az oltás felvételére. Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem csak egy lehetőség számunkra. Ez a kötelességünk” – fogalmazott közleményében Bencsik János, a javaslatot benyújtó független (korábban a Jobbik színeiben politizáló, majd 2020 februárjában a pártból kilépő) országgyűlési képviselő.

Bencsik János javaslata arról szólt, hogy megszűnne annak a képviselőnek a megbízatása, aki 2021. december 31-ig nem oltatja be magát.

„Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie. Sajnálom, hogy ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb