KözéletSmart Szeged

Lázár János, a tram-trainről: “a Pulz, a Bem és a Galamb utca is felesleges megállóhely lehet”

Közösségi média oldalán válaszolt Lázár János tram-train kormánybiztos a november 29-én elindult vasútvillamos kapcsán érkezett kérdésekre, javaslatokra. A politikus arról beszélt, hogy a terveik szerint januártól gyorsabb lesz a jármű, a vasúti pályán nem 80, hanem 100 kilométer / órával próbálják meg működtetni.

80 HELYETT 100-ZAL HASÍTANA A TRAM-TRAIN

Többször felmerült a kérdés, hogy miként lehetne rövidíteni a menetidőn, erre a tram-train kormánybiztos azt mondta, terveik szerint januártól gyorsabb lesz a jármű, kint, a Szeged és Vásárhely táblák közötti vasúti pályán a jelenlegi 80 helyett 100 km/órával próbálják majd meg működtetni. Mint kifejtette, a másik gyorsítási lehetőség, ha a tram-train kevesebb helyen áll meg például Szegeden.

Lázár János szerint a “Pulz, a Bem és a Galamb utca talán felesleges megállóhely” lehet. Mint kifejtette, a következő hetekben nagyszabású egyeztetések következnek a jármű üzemeltetésének tanulságaival és a menetrend összeállításával kapcsolatban.

MÁRCIUS 15-TŐL NINCSENEK HIBÁK

Lázár János arról is beszélt, kezdeményezni fogja, hogy ingyenes legyen a kerékpár viteldíja. Mint mondta, ugyanez igaz az élőállat szállításra is.

A késések kapcsán Lázár János kiemelte, a tram-train jelenleg próbaüzem alatt áll, melynek kapcsán az utasok türelmét és elnézését kéri – szemlézte a videót a Promenad24. A politikus elmondása szerint januárban beáll majd egy újabb üzemmód, amikor a főidőszakokban 20 perces lesz a követési távolság, egyébként pedig 30 percenként indulnak a vasútvillamosok. Kiemelte, március 15-től teljesen hibamentes lesz a működés.

Fotók: Promenad24, Lázár János

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb