Kikapcs

Az állatok előrehozták a karácsonyt a Szegedi Vadasparkban

Ahogy minden évszaknak megvan a maga szépsége, a tél eljövetele is tartogat különlegességeket a látogatóink számára. Természetesen kihívásokat is tartogat az itt élőknek, a hideg idő ugyan egyes fajoknak kifejezetten kellemes, másoknak azonban a meleg házaikba kell visszahúzódniuk, emellett a Vadasparknak otthont adó erdő állataira is gondolnunk kell. Az állatkert téli életébe nyújtunk bepillantást az idei utolsó programunkon, december 12-én vasárnap 10.00 és 14.30 között – tudtuk meg a Vadaspark közleményéből.

A hűvösebb idő beköszöntével az állatok felkészülnek a közelgő télre: vannak köztük, akik elköltöznek messzi, melegebb tájra, mások téli álomba merülnek egy védett helyen vagy vastag bundát növesztenek. A Vadasparkban is több állat, mint például a trópusi teknősök, kismajmok már be is költöztek a kifutójukból a belső házukba, a mormoták megkezdték téli álmukat, hogy majd a tavaszi napsugarak csalogassák őket elő. Azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor elcsendesedik a Vadaspark, de más állatok, mint a szibériai tigrisek vagy a rozsomákok számára a legkedveltebb időszak érkezett meg!

Az idei évben a Vadaspark utolsó rendezvényén, az Állatok karácsonyán a következő programokkal várják a látogatókat:

  • kézműveskedés a Természetvédelmi Oktatóközpontnál: különleges, egyedi díszeket készítünk, aki szeretne, válogathat a téli színezők közül is;
  • az elkészült ehető díszeket közösen felakasztjuk a medvebarlang mellett található fenyőfára;
  • sokak kedvence, a látványetetés sem maradhat el: a sarkvidéki tengerekben is élő borjúfókák tréningjét nézhetik meg 10.00-kor és 14.30-kor.

Ilyen és ehhez hasonló finomságok készülnek majd az állatok számára:

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a zárt terekben, így az Oktatóközpontban is a maszk használata kötelező!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step maxi
'Fel a tetejéhez' gomb