Mindenmás

Éheztette, verte és megerőszakolta 4 éves nevelt fiát egy hódmezővásárhelyi férfi

Hosszú évekre a hűvösön marad az a hódmezővásárhelyi férfi, aki élettársa 4 éves kisfiát többször is bántalmazta, molesztálta, étkeztetéséről nem gondoskodott, sőt, amikor lebetegedett, orvoshoz sem vitte – a gyermek végül rendőri segítséggel került kórházba. Az eset aktualitását a Szegedi Ítélőtábla döntése adja, akik – egyetértve a fellebbviteli főügyészség indítványával – helybenhagyták az elkövetőt rács mögött tartó végzést.

Mint az ügyészség ma reggeli közleményéből kiderült, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, hogy maradjon letartóztatásban az a hódmezővásárhelyi férfi, akit a nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, valamint kiskorú veszélyeztetésének az elkövetésével vádol az ügyészség.

A VILÁG LEGPOCSÉKABB SZÜLEI, HÓDMEZŐVÁSÁRHELYRŐL

A vádirati tényállás szerint a vádlott és élettársa közösen nevelték a nő előző kapcsolatából származó gyermekét. 2017-2018 között az akkor négyéves kisfiú gondozását elhanyagolták,

  • a rendszeres étkezését nem biztosították,
  • a lakásban tapasztalható higiénés hiányosságokat nem szüntették meg,
  • majd a családgondozó felhívása ellenére a beteg gyermeket orvoshoz sem vitték, a gyermek a kórházba a gyermekvédelmi szakszolgálat jelzése alapján csak rendőri segítséggel került.
  • A férfi több alkalommal tettleg is bántalmazta a sértettet.
  • A férfi ezen felül kihasználva, hogy az élettársa nem tartózkodik otthon, szexuálisan is bántalmazta a kiskorú sértettet.

SZABADULNI AKART, VOLT POFÁJA FELLEBBEZNI

A Szegedi Törvényszék a vádemelést követően az ügyészség indítványával egyezően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta.

A végzés ellen a vádlott a szabadlábra helyezése érdekében jelentett be fellebbezést, egyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezést nem tartotta alaposnak, mivel megítélése szerint a vád tárgyává tett cselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára és magas büntetési tétellel fenyegetettségére figyelemmel a férfival szemben a szökés és az elrejtőzés veszélye a továbbiakban is fennáll.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és az elsőfokú végzést szerda reggel helybenhagyta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb