Smart Szeged

Fordulópontjához érkezett a Szeged-Szabadka vasútvonal szerb szakasza

Fordulópontjához érkezett a Szeged-Szabadka vasútvonal szerbiai szakaszának újjáépítése, a kivitelező orosz RZD International szakemberei megkezdték a készre szerelt vágánymezők fektetését – írja az IHO.

A vasutas portál helyszíni tudósítása szerint tegnap a vágányfektetéshez bérelt mozdony tolta ki a vágányfektető darus szerelvényt, de onnan már „saját lábán” haladt tovább, mivel a daru önjáró kialakítású. A gép a 25 méteres vágánymezőket maga elé rakosgatva araszolt egyre előrébb. Teherautók és egy tológép bevetésével zúzott kővel terítették meg az alépítményt, a mezőket pedig ideiglenesen hevederekkel rögzítették egymáshoz. 

FINÁLÉBAN AZ ALÉPÍTMÉNYI MUNKÁLATOK

Egy hete írtuk: a tömörítés gyakorlatilag befejeződött, elkészült az új vasbeton híd, és a felsővezetéktartó oszlopok nagy része is már áll, ergo gyakorlatilag a finisbe érkeztek az alépítményi munkálatok a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítása kapcsán.

Bár a kivitelezés csak október közepén indult, gyorsvonatként száguld a munka:

  • a tömörítőgépek a végső simításokat végzik,
  • áll az új vasbeton híd is,
  • a felsővezetéktartó oszlopok java is a helyére került,
  • a zúzottkő is folyamatosan érkezik, az utóbbit a szabadkai teherpályaudvar raktár mögötti részén tolja össze egyre magasabb hegyekbe a homlokrakodó gép. 

Orbán Viktor miniszterelnök október 18-án Aleksandar Vucic társaságában tette le a Szeged-Szabadka vasútvonal alapkövét a szerbiai Horgoson:

Fotók: IHO

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb