Szegedi ArcokVideo365

Mindent a gyermekekért-egymillió forintot adományozott a Bauder Kft. a szegedi Gyermekklinikának

Jelentős adományban részesült a szegedi SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványa. A német gyökerű, szigeteléstechnikával foglalkozó Bauder Kft. egymillió forinttal támogatta a kis betegek felépülését. A cég képviselői az összeget ünnepélyes keretek között szerda reggel adták át a Gyermekklinika igazgatójának, Dr. Bereczki Csabának.

NÉGY ÉVES HAGYOMÁNYA VAN A BAUDER KFT-NÉL AZ ADOMÁNYOZÁSNAK

Az eseményen Rácz István, okleveles építész a győri székhelyű Bauder Kft. képviseletében elmondta, a családbarát vállalat négy éves hagyományát folytatva érkeztek Szegedre, hogy átadják adományukat a klinika részére, hiszen filozófiájuk, hogy ha lehetősége van rá az embernek, akkor tegyen meg minden tőle telhetőt a gyermekek boldogságáért, egészségéért.

A GYERMEKKLINIKA TÁMOGATÁSÁNAK LEGFŐBB OKA SZEMÉLYES ÉRINTETTSÉGEN ALAPSZIK

“Felajánlásainkkal legtöbb esetben a Gyermekegészségügyi Központokat célozzuk meg, ennek pedig a legfőbb oka a személyes érintettség. Gyermekkoromban vesebetegséggel kezeltek, Patak Csaba kollégám felesége pedig a kislányuknak adta át az egyik veséjét. Pontosan tudjuk, hogy a Gyermekklinikákon mekkora jelentőséggel bír az intim szféra és a megfelelő eszközök megléte és használata. Szeretnénk, ha ez az 1 millió forint hozzájárulna ahhoz, hogy az ápolásra szoruló gyermekek minél gyorsabban meggyógyuljanak – árulta el Rácz István.

TÉRELVÁLASZTÓ FÜGGÖNYRENDSZERRE FORDÍTJA AZ ADOMÁNY ÖSSZEGÉT A KLINIKA

A szegedi Gyermekklinikán ugyan minden rendelkezésre áll a gyógyításhoz, az adventi időszakban azonban a megnövekedett figyelemnek és felajánlásoknak köszönhetően újabb, nagy értékű eszközöket szerezhet be a klinika. 

“Intézményünk a közeljövőben megnyitja sürgősségi betegellátó részlegét, az adományt ebből adódóan ezen részleg eszközeinek beszerzésére fordítjuk majd. Többek között az egészségügyben használatos térelválasztó függönyrendszert szerzünk be belőle, amellyel biztosítani tudjuk az intimebb szférát a sürgősségi betegellátásban és egyúttal a gyorsabb gyógyulást. Ezt a Gyermek Intenzív Osztályon is meg szeretnénk ugyanígy teremteni, így ebből a függönyrendszerből oda is kerül majd. Célunk továbbra is a komfortos, betegbarát légkör megteremtése” – emelte ki Prof. Dr. Bereczki Csaba, az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb