Sport

Fantasztikus kezdés Abu-Dzabiban, Olasz Anna ezüstérmes a világkupán!

Az Abu-Dzabiban tartott nyílt vízi világkupa szerdai nagydöntőjében ezüstérmes lett a szegedi Olasz Annát is soraiban tudó magyar váltó, a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf alkotta kvartett az olaszok mögött zárt a 4×1500 méteres távon – adta hírül a szegedi HAÁSZ SZUE.

Bejött az Európa-bajnokságon is alkalmazott taktika: a két női úszó élmezőnyben tartotta a magyar váltót, Anna és Réka is felvette a versenyt a világ legjobbjaival, majd a férfiak hajráztak. “Kristófnak az 1500 méteres gyorsúszás olimpiai bajnokával kellett megküzdenie, többször támadást indított ellene, ami már önmagában is remek teljesítmény. Ez a magyar váltó hosszú távon is ütőképes lehet, például a jövő évi világbajnokságon is” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi válogatott szövetségi kapitánya.

Ma reggel 8-kor a HAÁSZ SZUE két úszója, Olasz Anna és Vas Luca is indul 10 km-en, Anna az összetett dobogós pozícióért, Luca pedig az EB- és VB-kvalifikációért száll versenybe.

Forrás és fotók: HAÁSZ-SZUE, FINA, Derencséri István

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb