Mindenmás

Napi pakk: ónos eső, csúszós utak, kóbor párduc és a fickó, aki felgyújtotta Rómát

Na jó, igazából nem is Nero gyújtotta fel Rómát, de erről majd később. Bő egy héttel karácsony előtt rajtol a kis-péntek, vele együtt pedig a Szeged365 Napi Pakk, az összes lényeges, reggeli infóval. Egészségetekre!

Boldog névnapot Nektek,

  • Valér,
  • Mária,
  • és Dezső! Ha van ilyen nevű ismerősöd, még most, reggel köszöntsd fel, biztos ami biztos.

Orwell-i 1984 éve született Nero, aki Róma császára volt 54-68-ig. Állítólag felgyújtotta Rómát, és a lángokban gyönyörködve verseket szavalt. Ez azonban csak félig igaz, a 64-ben tombolt római tűzvész kitöréséhez semmi köze nem volt, igaz, megrendülésében tényleg felidézett egy odaillő versszakot.

SZÜRKE IDŐ, ÓNOS ESŐ, 5 FOK

Borongós, ködös időjárást hoz a csütörtök Szegedre. Egész nap velünk maradnak a felhők és olykor ónos esőre is számítani lehet, viszont a légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban -3, majd napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

ÓVATOSAN A NAGY, FEKETE MACSKÁKKAL SZEGED KÖRNYÉKÉN

A rendőrség szerdán közölte, hogy valódi az a felvétel, amely Kiskunhalas határában készült a múlt héten, és egy fekete párducnak tűnő állat látható rajta. A rendőrök egy bejelentést követően nyomokat is találtak, amelyek a nagymacskától származhatnak.

Nem túl klassz hír: a Szegedi Vadaspark szakértői szerint több 10 kilométert is flangálhatott már a 180 centis cirmos, szóval, nem akarjuk a falra festeni az ördögöt, de óvatosan, ha szembe jön a rókusi Tesco pipereosztályán…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb