Közélet

A Covid-19 nem válogat: Damu Roland is koronavírusos, a gépek tartják életben

Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszterhez hasonlóan Damu Roland is súlyos betegen fekszik kórházban, a Blikk pedig úgy tudja, hogy a színész koronavírusos, kritikus állapotban van, és műtüdő tartja életben. A lapnak Damu nagynénje azt nyilatkozta, a színész teste a lélegeztetőgépre olyan rosszul reagált, hogy inkább a műtüdő-kezelés mellett döntöttek az orvosai.

Damu Rolandot másfél hete vitték kórházba, ő maga hívott mentőt, annyira köhögött ugyanis, hogy alig kapott levegőt. A lap szerint múlt szombaton egy barátjával még tudott beszélni, de most már több napja csak az orvosok tudnak tájékoztatást adni az állapotáról.

A HARMADIK OLTÁST IS FEL AKARTA VENNI

“Roland nagyon rosszul érezte magát, régóta küszködött már a betegséggel. Először megfázásra gyanakodott, aztán tüdőgyulladása lett. Roland a harmadik oltást is fel akarta venni, ám akkor már rosszul volt, és az orvos így nem is oltotta be” – nyilatkozta Damu barátja, Szilágyi Zsolt, aki elmondta azt is, nem igaz, hogy az életvitele miatt lett beteg a színész, ugyanis jó ideje nem dohányzott és alkoholt sem ivott. A lap emlékeztet: a műtüdőeljárás a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, szemben a hagyományos lélegeztetőgéppel, amely „csak” oxigént továbbít a tüdőbe, és elszállítja onnan a szén-dioxidot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb