Sport

Még csak 15 éves, de már ötödik lett a világbajnokságon – Pádár Nikolett, büszkék vagyunk Rád!

Ismét van kire büszkének lennünk: a 15 éves szegedi Pádár Nikolett 5. helyen végzett a magyar váltóval a rövidpályás világbajnokság női 4×200 méteres döntőjében – adta hírül a Szegedi Úszó Egylet. Az abu-dzabi fináléban Jakabos Zsuzsanna és Gyurinovics Fanni után ugrott vízbe a HAÁSZ SZUE tehetsége, majd Késely Ajna nagy hajrával előzte meg a német riválist, így biztosította be az ötödik helyet.

A szegedi tehetség hihetetlen esztendőt zárt ezzel a fináléval, hiszen mindössze 15 évesen Európa- és világbajnoki 5. helyezéssel is büszkélkedhet, nem is beszélve a felnőtt bajnoki címről és a korosztályos országos rekordokról.

Abu-Dzabi, 2021. december 20. Gyurinovics Fanni, Késely Ajna, Pádár Nikolett és Jakabos Zsuzsanna a női 4×200 méteres gyorsváltó döntője után a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 20-án. A magyar váltó az 5. helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

“Ez volt az első felnőtt világbajnoki döntőm, így rendkívül izgultam a verseny előtt. Nagyon örülök ennek az ötödik helynek” – nyilatkozta az MTI-nek Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE úszója.

“Nehéz szavakat találni arra, hogy Niki milyen évet zárt le ezzel a csodás eredménnyel. Márciusban még a felnőtt ob-n meglepetés volt a negyedik helye is, nyáron már ifjúsági Európa-bajnok lett, ősszel felnőtt magyar bajnok, és elsőéves ifjúsági úszóként komoly nemzetközi eredményeket ért el a felnőttek között is. Ez nem hétköznapi fejlődés, keményen kell dolgozni, hogy jövőre überelni tudjuk. Nagyon örülök, hogy ilyen gyümölcsőző lett a közös munka, folytatjuk tovább nagy célokkal. Az Európa-bajnoki cím megvédése már önmagában komoly motivációt ad 2022-re” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Fotók: MTI

Forrás: HAÁSZ SZUE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb