Szegedi ArcokVideo365

“Négy perc alatt odalett mindenünk” – exkluzív interjú a Csörlő utcai tűzben otthon nélkül maradt anyával

Mindenki rémálma elevenedett meg múlt hét csütörtökön a szegedi Csörlő utcában élő Németh Alexandra számára: a szeme előtt égett le második emeleti lakása. A tűz pillanatok alatt kapott lángra és megfékezhetetlenül sodort végig a lakáson, mindent elpusztítva benne. Alexandra és hatéves kislánya szerencsére még időben ki tudott menekülni, de a tűzvészben mindössze négy perc leforgása alatt mindenük odalett.

“Csak azt láttam, hogy a konvektor felett a függönyön végigszalad a tűz és körülbelül kettő másodperc alatt el is tűnt a textília és a darabkák, amik lehullottak, begyújtottak a szobában mindent” – idézte fel az eseményeket az anyuka, aki azt is elmondta, azóta beszélt a szakemberekkel, megvizsgálták az esetet, de a tűz pontos okát nem tudták meghatározni.

ALEXANDRA PRÓBÁLTA ELOLTANI A TÜZET, DE SAJNOS AZ TÚL GYORSAN TERJEDT

Megmenekülésük Alexandra lélekjelenlétének köszönhető, aki miután sikertelenül próbálta eloltani a tüzet és érezte, hogy mellkasa megtelik füsttel és már nehéz lélegeznie, a pillanat törtrésze alatt döntött. Mindent otthagyva az enyészetnek rohant az alvó kislánya szobájába, felkapta a gyermeket és átrohantak a szomszédba. A tűzoltókat már onnan hívták. Sajnos hiába érkezett meg gyorsan a segítség, megmenteni a lakásból már semmit nem lehetett.

AZ ANYUKA CSAK ELŐRE TEKINT, NEM HAGYJA, HOGY ÖSSZETÖRJE A TRAGÉDIA

Alexandra elmesélte, másod – és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, emiatt most nehézkesen jár, akkor viszont semmit nem érzett az egészből. Nem is értette először, miért kötözik be a térdét a mentősök. Az anyuka és a kislánya szerencsére a körülményekhez képest jól vannak, Alexandra nem roskadt magába, csak előre tekint. Mint elmondta, gyermeke konkrétan nem látta a tüzet, sikerült úgy kivinnie a lakásból, így reményei szerint a tragédia nem hagy majd benne mély nyomot.

A CSALÁDNAK EBBEN A NEHÉZ IDŐSZAKBAN MINDEN SEGÍTSÉG JÓL JÖN

A tűzeset óta nagyon sokan siettek Alexandra és a kislánya segítségére, akik jelenleg a nagyszülőknél laknak, de az anyuka azt is elárulta, az újrakezdéshez minden támogatás jól jönne számukra. Elmondta, elsősorban bútorokra lenne most nagy szükségük.

Ha úgy érzed tudnál segíteni Alexandráéknak, ezen az email címen tudod felvenni a kapcsolatot a családdal: [email protected]. Utalni pedig ide tudsz számukra:

  • Számla tulajdonosa: Németh Alexandra
  • Számlavezető pénzintézet: OTP
  • Bankszámlaszám: 11773353-00161019.

Videónkban maga az anyuka meséli el azt a szörnyű reggelt, amikor a tűz martalékává lett otthona:

Operatőr, fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb