Közélet

Kicsi a rakás: 27 migránst passzírozott a kocsiba egy embercsempész, az M5-ösön kapták el

Migránsos hírek jönnek-mennek (olyan mennyiségben, hogy a nagy részüket már le sem közöljük, annyira hétköznapinak számítanak a kisebb fogások), azonban a tegnap esti, M5-ös autópályán, Szeged és Budapest között történt lekapcsoláson készült fotót látva mi is nagyot néztünk. 27 migránst ültetett egy szűk furgonba a szerb embercsempész, a mozgó heringparty-t Inárcsnál állították le a rendőrök.

Mint a rendőrség közleménye írja, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2021. december 22-én 19 óra 25 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél vezettek ki egy szlovák honosságú gépjárművet, amelyet egy szerb férfi vezetett, a jármű rakterében 27 külföldi tartózkodott.

Íme a tegnap este, a helyszínen lőtt rendőrségi fotó:

A magukat afgán, valamint török állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Nem éri meg a dolog: az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb