Szegedi Arcok

Az elmúlt évek egyik legkomolyabb ónos esős helyzete alakult ki Szegeden: legalább 1-2 centis jégréteg rakódott le mindenre

Centiméterben mérhető jégpáncél borította be Szegedet és környékét, melyet már a fák is nehezen bírnak. Az Időkép szerint az elmúlt évek egyik legkomolyabb ónos esős helyzete alakult ki a déli országrészben. A helyzet súlyosságára való tekintettel az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is piros figyelmezetést illeve riasztást adott ki.

Mint írják, a vasárnapi ónos esőt követően hétfőre virradó éjjel érkezett az újabb csapadéktömb, ami délnyugatra havazást, a Dél-Alföldre pedig nagy mennyiségű ónos esőt hozott, ami jelenleg is tart. A több órája tartó ónos eső következtében legalább 1-2 centis jégréteg rakódott le a tereptárgyakra, mindent beborít a jég. Az Időkép szerint a jégréteg súlyát a fák ágai is nehezen bírják már: Szegedről is kaptak fotót letört ágakról, de volt, ahol egy derékba tört fát kellett elvinni az útból.

TÖBB MINT 100 HELYRE VONULTAK KI A TŰZOLTÓK

Hétfőn kora délutánig már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat Csongrád-Csanád megyében az ónos eső miatt – közölte a Katasztrófavdelem közösségi oldalán. A fák nem bírják a rájuk nehezedő jég súlyát, ezért ágak törnek le, egész fák dőlnek ki. Van, ahol autóra, elektromos vezetékre, házra dőltek a letört ágak. A legtöbb ilyen beavatkozásra Szegeden és Hódmezővásárhelyen volt szükség.

TROLIVEZETÉKEKRE ÉS MÉG EGY CSALÁDI HÁZARA IS FAÁGAK SZAKADTAK

Nem kis felfordulást okozott az ónos eső Szegeden és a környéken. Az ORFK közleménye szerint többször kérték a tűzoltók segítségét egyebek mellett Szegeden és térségében. Mint írják, városunkban reggel 8 és délelőtt 11 óra között több mint 40-szer riasztották a tűzoltókat, jellemzően útra, járdára, villamosvezetékre dőlt fák, letört ágak miatt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb